Náš tým U16 potvrdil, že je nejlepším týmem Moravskoslezského kraje. V soutěži krajského přeboru sice skončil těsně na druhém místě za Kojetínem, který však patří do Olomouckého kraje. Protože však v tomto kraji jsou jen dvě žákovská družstva, nastupují do soutěže v našem kraji.
Poslední turnaj, ve kterém bez porážky naši žáci zvítězili, popisuje trenér Roman Dvoran:
V nedeľu 24.3.2024 odohrali starší žiaci U16 v Opava posledný šiesty turnaj Krajského preboru. V turnaji proti sebe nastúpili najlepšie družstvá z kraja a v zápasoch sa rozhodovalo o celkovom umiestnení v súťažnom ročníku 2023/2024. Žiaci VK Ostrava si v zápasoch dokázali poradiť so všetkými súpermi a po výbornom výkone sme záverečný turnaj vyhrali. V celkovej tabuľke sme vybojovali druhé miesto za víťazom súťaže Kojetínom.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava – Opava 2:0 (21,16)
VK Ostrava – VS Ostrava 2:0 (22,20)
VK Ostrava – Kojetín 2:1 (18,-17,10)
VK Ostrava – Green Volley FM 2:1 (-17,15,13)
Hneď v prvom zápase sme nastúpili proti domácim. Hrali sme dobrý volejbal a súper náš náskok stále len doťahoval. Darili sa nám všetky činnosti a výhra v dvoch setoch bola zaslúžená. V druhom zápase nás čakal papierovo najslabší súper, ktorý postúpil z B skupiny. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, ale skúsenosť v hre bola na našej strane. Dobrú hru súpera sme ustáli a koncovky setov sme útokom a presným podaním získali pre seba.
Dve hladké víťazstvá nás dostali do dobrej pohody, aj keď sme mali pred sebou dvoch najťažších súperov. Zápas proti Kojetínu sme odštartovali odvážne a darili sa nám všetky činnosti. Po dobrej prihrávke sme účinne útočili a súpera sme dostali pod tlak. V druhom sete nám Kojetín vrátil požičané, hra sa nám prestala dariť. Stratili sme istotu aj presnosť. V treťom skrátenom sete sme po viacerých dobrých zákrokoch získali cenný náskok. Body sme získavali pre seba aj po dobrých medzihrách v poli. Víťazstvo nás posunulo do čela turnaja.
Posledný zápas bol vrcholom turnaja. V ňom sa stretli dve neporazené družstvá. Green Volley odštartoval výborne, nám sa nedarilo dobrú hru súpera zabrzdiť. V druhom sete sme sa dokázali otriasť a zlepšili sme všetky činnosti. Podaním sme súpera odtlačili od siete a po vybratých loptách v poli sme útok s úspechom dohrávali. V treťom sete to bolo otvorené na obidve strany. O tesnom víťazstve rozhodla naša presnosť a razancia. Po vyhratom zápase zaznelo halou víťazné PER TO TAM!!!
Zostava VK Ostrava U16: Martin Prokeš, Vašek Tesař, Petr Hanzlík, Jan Janošec, Hynek Vícha, Adam Rozšafný, libero Ondřej Ružička, Marek Stavárek, Daniel Dobiáš, tréneri Vaculík a Kotula
Po turnaji došlo k slávnostnému ceremoniálu, v ktorom boli dekorovaní víťazi Krajského preboru za sezónu 23/24. Poradie je nasledovné:
1. Kojetín 83 bodov
2. VK Ostrava 82 bodov
3. Opava 78 bodov
4. Green Volley FM 77 bodov
Pozíciu v Krajskom prebore sme na poslednom turnaji potvrdili. Zisk celkového druhého miesta je potvrdením výbornej hry v celej sezóne. Je super, že nám forma vydržala aj po náročnom finále Českého poháru (celkové 4 miesto). Družstvo dokázalo zvládnuť aj ťažké momenty v setoch a zápasoch, ukázali sme bojovného ducha a mentálnu pevnosť. Lídri družstva Rozšafný, Prokeš, Vícha, Tesař a Janošec hru tvorili, výborne ich doplňali mladší hráči. Sezóna pre nás nekončí, máme pred sebou kvalifikáciu na MČR klubov U16, v ktorej chceme postúpiť medzi 16 najlepších družstiev v Českej republike. Tým by sme potvrdili aj splnili všetky naše predsezónne ciele.

U16KP2024 1

Několika fotografiemi se vracíme k pro naše žáky úspěšnému turnaji Českého poháru U16,
ve kterém při systému play off vybojovali třetí místo. Celkově v poháru skončili na 4. místě.
Podrobnosti se můžete dočíst v předcházejícím článku.
Foto VK Ostrava a Karolina Ježková

HK U16 01

HK U16 02

HK U16 03

HK U16 04

HK U16 05

HK U16 06

HK U16 07

HK U16 08

HK U16 09

HK U16 10

HK U16 11

HK U16 12w

HK U16 13

HK U16 14w

HK U16 ČP Hradec Královéw

20240122 2 U16 upraveno ZM pod titulek

Prvý finálový diel Českého poháru chlapcov U16 sme odohrali cez víkend v Jirkove. Pohár sa preklopil do Finálových turnajov a postupom do najlepšej osemčlennej skupiny A sme narazili na najlepšiu kvalitu hry a najlepších súperov.
Do Jirkova sme cestovali už v piatok, lebo sme museli absolvovať 450 km dlhú cestu. Podľa rozpisu sme v sobotu odohrali 4 zápasy a na nedeľu nám ostali tri súboje. Turnaj bol mimoriadne vyrovnaný a dramatický. V prvom dni sme vyhrali dva zápasy a v nedeľu sme dosiahli ešte jedno mimoriadne dôležité víťazstvo. V najlepšej skupine sme sa prezentovali bojovnými výkonmi a v celkovej tabuľke turnaja sme obsadili skvelé piate miesto.
SOBOTA 10.1.2024
VK Ostrava - Havlíčkův Brod 0:2 (-13,-22)
VK Ostrava - Prosek 2:0 (16,16)
VK Ostrava - Praha 1:2 (-23,22,-14)
VK Ostrava - Jirkov 2:1 (23,-24,6)
Do prvého zápasu sme vstúpili s odhodlaním, ale súper využíval svoju výškovú prevahu. Nedaril sa nám príjem podania a útočili sme do pripravenej obrany. V druhom sete sa naša hra zdvihla, ale na zisk setu to nestačilo. V zápase s Prosekom sme dominovali vo všetkých činnostiach, výborne sme bránili aj dohrávali bodové útoky.
Tretí zápas bol parádnym vystúpením obidvoch družstiev. Zápas bol dynamický a mimoriadne vyrovnaný. Bojovalo sa v každej rozohre a diváci hru oceňovali. V treťom sete sme mali svoje šance, ale Praha bola v závere presnejšia.
Sobotu sme končili súbojom s domácimi. V hale bol doslova rachot, ale prostredia sme sa nezlakli. Hrali sme trpezlivo a v pravú chvíľu odvážne. Podanie nám lietalo dobrou rýchlosťou aj správnym smerom. V skrátenom treťom sete súpera poriadne ničil podaním Honzo Janočec, po jeho esách aj skvelých medzihrách sme strany točili s náskokom 8:1 !!! Eufóriu sme si ustrážili a získali sme neskutočne cenné víťazstvo. Domáci nechápali, ako sme mohli tak dobre hrať. Východisková pozícia do nedele bola výborná.
NEDEĽA 10.1.2024
VK Ostrava – Brno 0:2 (-14,-20)
VK Ostrava – Č. Budějovice 0:2 (-19,-16)
VK Ostrava - Letovice 2:0 (23,21)
Zápas proti Brnu, nám nevyšiel, hrali sme v útlme a žiadna činnosť sa nám nedarila. Na sieti sme sa presadzovali len sporadicky. Bloky súpera boli pre nás neprekonateľné. Aj Budejky sa na nás výkonom vytiahli. Naša hra postavené na nátlakovom podaní sa rosypala. Boli sme v tlaku súpera od začiatku do konca. Družstvo bolo zrazu neisté a mali sme pred sebou zápas o všetko.
Len víťazstvo v poslednom zápase nám zaisťovalo dobrú pozíciu v A skupine. Aj ostatné zápasy boli doslova o prežitie. V poslednom súboji sme preukázali bojovné srdce a húževnatosť. Súpera sme prevýšili hrou v poli aj na sieti. Bojovali sme o každý bod, lebo súper sa tiež pekne presadzoval na útoku. Po poslednej víťaznej lopte vybuchla veľká radosť. Zároveň sme vedeli, že v A skupine hráme aj v druhom turnaji
VK Ostrava: Martin Prokeš, Adam Rozšafný, Vašek Tesař, Hynek Vícha, Jan Janošec, Ondřej Ružička, Matěj Bystroň, Marek Stavárek, Vojtěch Elbel , tréneri Pavel Kotula a Roman Dvoran
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Máme za sebou ďalší ťažký turnaj. Proti takýmto súperom sme ešte nehrali. Bolo super, že chalani hrali bez rešpektu a zábran. Len odvaha a nasadenie prináša v takýchto zápasoch úspech. Ako náhle sme v pozornosti zaostali, hneď nás súperi trestali. Bola radosť sledovať družstvo, ako sa s ťažkými momentmi vysporiadalo.
V hre nám chýbal nemocný blokár Hanzlík, plánovanú zostavu sme výrazne pomenili. V prvom dni sa nám hra mimoriadne darila. Hru sme stavali na agresívnom plachtiacom podaní. Šnúry priamych bodov dokázal dať každý hráč zo zostavy. Spolupráca s nahrávačom Prokešom výborne vychádzala. Na útoku exceloval Rozšafný aj Elbel. Hrali sme účinne stredom aj z okraja siete.
V nedeľu ráno sme však nastúpili bez energie a súperi nás poriadne vytrestali. Stratili sme sebavedomie a tým aj presnosť. V šatni padli aj tvrdé slová a družstvo sa dokázalo zdvihnúť. Ukázali sme bojovné srdce a výkon sa dostavil v poslednom rozhodujúcom zápase. Na ihrisku bol znova dobre fungujúci tým.
Na ďalší turnaj sa musíme, čo najlepšie pripraviť , lebo vieme aké náročné súboje nás čakajú....aby znovu halou znelo: PER TO TAM!!!
Tabulka turnaje:
1. TJ Jiskra Havlíčkův Brod 7 4 2 1 0 13:4 17
2. VK Lvi Praha 7 3 3 1 0 13:5 16
3. VK Jirkov 7 2 3 2 0 12:7 14
4. SK Prosek 7 1 2 2 2 8:10 9
5. VK Ostrava 7 2 1 1 3 7:9 9
6. VK České Budějovice 7 2 0 3 2 7:10 9
7. VK Brno 7 1 2 1 3 7:10 8
8. TJ Sokol Letovice 7 0 0 2 5 2:14 2

20240122 U16 upraveno ZM

Třetí místo v závěrečném turnaji Českého poháru, znamenalo postup na celkově čtvrté místo v závěrečné tabulce Českého poháru. Úspěšný víkend Českého poháru v Hradci Králové popsal trenér Roman Dvoran:
Posledný a zároveň finálový turnaj Českého poháru chlapcov U16 sa odohral cez víkend v Hradci Králové. Na šiestich ihriskách obrovskej športovej haly Slávia sa hrali tri osemčlenné skupiny. Naše družstvo žiakov VK Ostrava bojovalo znovu v najlepšej A skupine. Na turnaji sme predviedli bojovné výkony a po šiestich náročných zápasoch sme si do konečnej súčtovej tabuľky preniesli body za tretie miesto.
Turnaj sa hral iným systémom ako v doterajších piatich turnajoch. hralo sa v štvorčlenných skupinách a cez play off zápasy si družstvá vybojovali svoje umiestnenie na tomto finálovom turnaji. Po prenesení bodov do súčtovej tabuľky celého ročníka sme obsadili konečné 4. miesto. Víťazom sa stal Havlíčkov Brod, ktorý získal celkovo 115 bodov, druhý bol Jirkov a mal 113 bodov, tretie boli České Budějovice 112 bodov a štvrté miesto patrí VK Ostrava 110 bodov. Štvrté miesto je síce nepopulárne, ale reálne je to vynikajúce umiestnenie. V piatok pred turnajom prebehlo znova testovanie hráčov trénermi ČVS.
Výsledky zápasov vo skupine:
VK Ostrava – Kolín 1:2 (-25,17,-12)
VK Ostrava - Green Frýdek Místek 2: 0 (19,22)
VK Ostrava - Havlíčkův Brod 1: 2 (22,-24,-13)
Škoda, že v prvom zápase turnaja sa nám hra od úvodu nedarila. Hrali sme nervózne a krčovito. Aj keď sme sa v druhom sete otriasli, tak nám v koncovkách setov chýbala odvaha a prehľad. Postupne sme hru spresnili a čo bolo podstatné, triafali sme sa do podania. Po vyhratom zápase proti Greenu sme nastúpili proti favoritovi Havlíčkovu Brodu. Hrali sme na hrane svojich možností, bojovne aj s dobrým nasadením. Brod okrem útoku aj výborne bránil sieť, a táto prevaha im priniesla tesné víťazstvo.
Play off - čtvrtfinále:
VK Ostrava – Volejbal Brno 2 : 1 ( 14, - 25, 11)
Po odohratí skupiny sme v play off zápase narazili na Brno. Vysokí súperi sa netajili s ambíciou postupu do prvej štvorky turnaja. Rovnaký cieľ sme mali aj my. Na ihrisku to bol boj od úvodu až do konca. Prvý set bol v našej réžii. V hre nám vychádzalo všetko, na čo sme siahli. Tlak na podaní a výborná dohrávka na sieti, znamenala rýchly zisk prvého setu. V druhom dejstve sa súper prebral a hra sa vyrovnala. Zápas sa dostal do tretieho setu a v ňom sme nezačali najlepšie. Prehrávali sme 4:8 a 6:11. Za tohto nepriaznivého stavu prišiel na podanie Adam Rozšafný a doslova začal Brno ničiť. Skóre sme dobiehali a nepomohli ani „tajmy“ pre súpera. Naše víťazstvo v zápase znamenalo postup do prvej štvorky turnaja.
Play off – semifinále a zápas o tretie miesto:
VK Ostrava – Příbram 1:2 (23,-23,-9)
VK Ostrava – Jirkov 2:0 (18,22)
V poslednom zápase sme chceli zahrať čo najlepšie. Družstvo ešte našlo posledné sily a predviedli sme odhodlaný a dobrá výkon. Aj súperom už postupne dochádzali sily rovnako ako nám. Dokázali sme hru udržať na dobrej úrovni, pomohli sme si podaním aj útok z okraja siete sme mali presnejší ako Jirkov. Výhra v zápase mala svoju cenu, ale v konečnej celkovej tabuľke Českého poháru nás už vyššie neposunula.
VK Ostrava: Adam Rozšafný, Petr Hanzlík, Vašek Tesař, Hynek Vícha, Ondřej Ružička, Jan Janošec, Vojtěch Elbel , Tomáš Kubíček, Daniel Dobiáš , Marek Hrbáček, Tobiáš Koběrsky, tréneri Vaculík, Kotula a Dvoran
Bolo to ozaj náročné, pre hráčov aj trénerov. V Hradci sme boli tri dni a hrali sme iný systém ako v turnajoch pred tým. Hneď v úvode píšem, že celkové umiestnenie, naša úroveň hry aj vystupovanie boli úžasné. Celý ročník Českého poháru sme hrali medzi najlepšími.
Vyhli sa nám herné zaváhania a s každým súperom sme aspoň jeden krát dokázali zvíťaziť. Formát poháru je super, ale pre tak mladých hráčov je mimoriadne náročný po hernej aj mentálnej stránke. Jediný súper, s ktorým sme nedokázali ani raz vyhrať boli České Budejovice. „Budejky“ posledný finálový turnaj vyhrali, tak ani naše tretie miesto nás pred nich neposunulo. Výsledok je krutý, ale spravodlivý. Hrali sme konzistentne, ale ani raz sme nedokázali skončiť na najvyšších miestach v turnajoch. Pre nás to bola výborná škola aj skúsenosť.
Pochvala je na mieste pre celé družstvo. Nebudem vypisovať celú základnú zostavu, hráči sa pekne doplňali a navzájom povzbudzovali. Ešte nás čaká záver súťaže v krajskom prebore a kvalifikačný turnaj na MČR klubov. Verím , že nám ostanú sily a chuť do tréninku.
Termín ďalšího turnaja krajského preboru : 24.3.2024 v Opave

Tri víťazstvá znamenali prvé miesto v treťom turnaji Krajského preboru a celkovo sme sa posunuli na tretie miesto preboru za Kojetín a Opavu. Oba tieto tímy sme na turnaji porazili.
V nedeľu 10.12.2023 hrali žiaci U16 VK Ostrava posledný tretí turnaj Krajského preboru v tomto kalendárnom roku. V A skupine sme súperili s najlepšími družstvami v súťaži, ktoré sa na turnaj prebojovali. Turnaj sa hral na dvoch ihriskách za peknej účasti aj našich rodinných fanúšikov.
V rozpise turnaja boli pre každé družstvo plánované štyri zápasy, ale po prvom kole Nový Jičín z turnaja odišiel. Štyri zápasy odohrala len domáca Opava. V troch súbojoch sme nenašli premožiteľa a turnaj sa nám podarilo vyhrať. O výsledkoch troch zápasov Nového Jičína musí rozhodnúť riadiaci súťaže pre MSK.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava – Blue Volley Ostrava A 2:0 (4,14)
VK Ostrava – Kojetín 2:1 (18,-17,12)
VK Ostrava – Opava 2:1 (14,-23,12)
VK Ostrava - Nový Jičín nehralo sa
V prvom zápase sme do súpera od začiatku poriadne bušili podaním. „Blúčko“ len ťažko dostávalo loptu na našu stranu siete. Množstvo našich esových podaní a pokazených medzihier súpera znamenalo veľký bodový náskok. V druhom sete sme na podaní ubrali a súper dokázal sporadicky bodovať.
V druhom zápase sme hrali proti vedúcemu družstvu v celej súťaži. V minulom kole sme Kojetín nedokázali príliš potrápiť, ale teraz už naša hra vypadala omnoho lepšie. V medzihrách sme vychytali časté ulievky aj technické údery. Z protiútoku naši smečiari Rozšafný a Vícha získavali cenné body. Vo vyhratých medzihrách bol často Stavárek, ktorý presne vyberal za našim blokom ulievky súpera. V druhom sete sme nedokázali udržať úroveň podania, čo Kojetín využil na vyrovnanie hry. V skrátenom sete sme mali pevnejšie nervy a podaním sme získali cenné víťazstvo.
V poslednom zápase turnaja sme dokázali v prvom sete domácich zatlačiť útokom na sieti. V druhom dejstve sa domáci zlepšili a naša istota sa vytratila. Urobili sme viacero chýb v poli na útoku aj nahrávke. Opava šikovnou hrou zápas vyrovnala. V treťom rozhodujúcom sete sa súperi vo vedení vymieňali. Už to vypadalo, že Opava nás zatlačí, ale v koncovke setu prišli naše chvíle. Výborné podania aj presná medzihra, nám umožnila útočiť. Dramatický zápas sme tvrdým útokom dokázali získať pre seba.
Boli sme radi, že hráči v poslednom turnaji roku hrali s vysokým nasadením a zvládli dramatické situácie v jednotlivých setoch. Pochvalu zaslúži celá zostava. Lebo sme zvládli náročné momenty. Priebeh turnaja ovplyvnil nezmyselný a nepochopiteľný postup Nového Jičína. Takéto riešenie je neférové a neuctivé voči všetkým súperom. Budeme čakať, ako sa riadiaca zložka súťaže zachová.
VK Ostrava: Vícha, Rozšafný, Prokeš, Tesař, Hanzĺík, Stavárek, libero Růžička, Bystroň, tréneri Kotula, Dvoran

Dňa 14.1.2024 hráme ďalší turnaj Krajského preboru v A skupine.
Všetkým Vám prajem pekné Vianoce v kruhu rodiny, veľa zdravia a šťastia v celom novom roku 2024!!!

Po úspěšném působení v celostátním Českém poháru naši žáci U16 pokračovali neméně úspěšně i v nejvyšší výkonnostní skupině Moravskoslezského přeboru. V celém turnaji ztratili jediný set a bez porážky v turnaji jasně zvítězili. Průběh turnaje popisuje trenér Roman Dvoran:
V nedeľu 18.2.2024 cestovali starší žiaci U16 do Kojetína na piaty turnaj Krajského preboru. Kojetín, ako líder celej súťaže hostil turnaj A skupiny prvý krát v tomto súťažnom ročníku. Žiaci VK Ostrava si v meraní síl poradili so všetkými súpermi a po dobrých výkonoch sme zaslúžene celý turnaj ovládli. V celkovej priebežnej tabuľke sme sa posunuli na druhé miesto za aktuálnym lídrom súťaže Kojetínom. Družstvo má pred sebou posledný turnaj Krajského preboru, ktorý sa odohrá o mesiac.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava – Nový Jičín 2:0 (13,7)
VK Ostrava – Kojetín 2:0 (16,11)
VK Ostrava – Green Volley FM 2:0 (15,23)
VK Ostrava – Opava 2:1 (-21,16,7)
Po jednoduchom zápase proti Novému Jičínu, v ktorom sme jednoznačne dominovali, nás čakal domáci favorit. Kojetínu chýbali viaceré opory a náhradníci na našu dobrú hru nestačili. Domáci sa pred vlastným publikom snažili niečo vymyslieť, ale proti našim presným útokom nemali šancu. Jasné víťazstvo nás posúvalo do polohy favorita turnaja.
V treťom zápase proti nám nastúpil motivovaný Green Volley. V prvom sete sme tlačili na súpera podaním a po dobrej hre v poli sme z protiútokov bodovali. Prvý set bol bodovo pre nás jednoduchý, vysoký náskok sme v pohode dobrou hrou udržali. V druhom sete vsadil Green na agresívne podanie a naša istota sa v určitých momentoch vytratila. Na obidvoch stranách bolo vidieť pekné útočné aj obranné momenty. V koncovke setu sme využili presné podanie aj útok z okraja siete. Set sme získali pre seba tesným dvojbodovým rozdielom.
V poslednom súboji na turnaji sme nastúpili proti Opave, ktorá sa opiera o výbornú techniku aj kvalitné podanie. V prvom sete sme sa ťažko presadzovali. Súper viacero dlhých výmen povyhrával. Zdalo sa, že na nás doľahla únava. Bolo super, že sa v ďalšom sete všetci na ihrisku chytili a hru sme výrazne vylepšili. Vo všetkých činnostiach sme sa dostali do hry. Chyby začala kopiť Opava a celý zápas sme dohrali vo výbornom tempe. Víťazstvo v celom turnaji patrili žiakom VK Ostrava
Zostava VK Ostrava U16 : Martin Prokeš, Vašek Tesař, Petr Hanzlík, Marek Stavárek, Hynek Vícha, Adam Rozšafný, libero Ondřej Ružička, Matěj Bystroň, Daniel Jirásek, tréneri Kotula a Dvoran.
Posledný turnaj Krajského preboru hráme 24.3.2024, usporiadateľ je zatiaľ neurčený, na ňom sa budú rozdávať pre najlepších medaily. Naša pozícia je pred posledným turnajom výborná. Verím, že si chuť do tréningu a zápasov zachováme. Družstvo dokázalo zvládnuť aj ťažšie momenty a vidno, že lídri Rozšafný, Prokeš, Vícha a Tesař ťahajú družstvo správnym smerom. Naše skúsenosti z celej sezóny sa nám určite v jej závere budú hodiť. Už dnes myslíme a pripravujeme sa na Finále Českého poháru aj na MČR v klubovej súťaži, na ktoré máme šancu postúpiť z Krajského preboru. Dúfam, že tieto ciele splníme.

U16 24 02 24 pod článek

Posledný tretí diel Východnej skupiny Českého poháru chlapcov U16 sme odohrali cez minulý víkend v Novom Jičíne. V osemčlennej skupine A sme si pomerali sily s najlepšími. V sobotnom rozpise sme odohrali 5 zápasov a na nedeľu nám ostali dva súboje.
Turnaj bol mimoriadne vyrovnaný a dramatický. Po výbornom štarte v sobotu doobeda nám poobede trocha došli sily a energia. V nedeľu sme si výrazne popravili chuť a oddýchnuté družstvo zahralo nad očakávanie výborne. Vo vyrovnanej tabuľke sme zopakovali parádne tretie miesto z druhého turnaja.
SOBOTA - skupina A:
VK Ostrava – Letovice 2:1 (22,-22,7)
VK Ostrava – Zlín 2:0 (18,17)
VK Ostrava – Svitavy 1:2 ( 5,-12,-8)
VK Ostrava - Havlíčkův Brod 0:2 (-16,-13)
VK Ostrava - Nový Jičín 0:2 (-22,-16)
Do prvého zápasu sme vstúpili s odhodlaním a bojovnosťou. Trafili sme podanie a súpera sme odtlačili od siete. Druhý set súperi zabrali na útoku a zápas vyrovnali. V skrátenej hre smehrali s veľkou razanciou v útoku a vyšlo nám viacero bodových podaní.
Druhý zápas proti Zlínu sme hrali v dobrom tempe bez sérií chýb. Víťazstvo bez straty setu bolo veľmi cenné. Nasledovali Svitavy, ktoré sú pre nás veľmi ťažký oriešok. Vstup do zápasu sme mali výborný, dokázali sme v hre eliminovať ich lídra a prvý set sme získali. Uspokojenie zo vstupu do zápasu, prinieslo série chýb vo všetkých činnostiach.
Havlíčkov Brod nás doslova zatlačil a naše zaváhania dokázal vždy využiť na zisk bodov. V poslednom sobotnom zápase proti domácim, sme v prvom sete ešte dokázali držať krok, ale následne nám došli sily a zápas sme prehrali bez zisku setu.
Sobota bola náročnou skúškou a v posledných dvoch zápasoch nám výrazne chýbala energia. O celom turnaji rozhodovali nedeľné súboje, lebo priebežná tabuľka, bola mimoriadne vyrovnaná.
NEDEĽA - skupina A
VK Ostrava - Volejbal Brno 2:1 (26,-20,5)
VK Ostrava - Green Frýdek-Místek 2:0 (11,5)
Zápas proti Brnu, bol plný výbornej hry na obidvoch stranách siete. Začali sme s rešpektom, lebo výšková prevaha bola na strane súpera. V prvom sete nám vyšlo viacero pekných medzihier, vyčapali sme útoky v poli a následne sme z okraja siete získavali body. Družstvo postupne uverilo, že sa aj s favoritom dá hrať vyrovnane a dokonca ho aj dotlačiť k chybám. Prvý set bola doslova hra na nervy. V koncovke malo Brno dva setbaly, ktoré sme dokázali odvrátiť a set sme vyhrali 28: 26. V búrlivej atmosfére Brno v druhom sete vyrovnalo, ale tretí set patril po skvelej hre nám. Víťazstvo nad istým celkovým lídrom Brnom nás v tabuľke posúvalo vyššie.
V poslednom zápase sme nič nepodcenili. Do súpera sme bušili podaním aj tvrdým útokom. Hráči v jednotlivých rotáciách účinne podávali doslova na eso. Agresívna hra v útoku, priniesla jasné dvojsetové víťazstvo. Po zápase vypukla obrovská radosť, lebo družstvo vybojovalo postup do prvej osmičky celoštátneho finále Českého poháru U16. Dve nedeľné víťazstvá nás posunuli na celkové tretie miesto skupiny Východ.
VK Ostrava: Martin Prokeš, Adam Rozšafný, Petr Hanzlík, Vašek Tesař, Hynek Vícha, Jan Janošec, Ondřej Ružička, Matěj Bystroň, Marek Stavárek, Vojtěch Elbel , tréneri Vaculík, Kotula a Dvoran
Máme za sebou ďalší ťažký turnaj. Po dobrom štarte v sobotu doobeda, sme vo c zápasoch dosť vyhasli. V nedeľu ráno sme však nastúpili dobre naladení a koncentrovaní. Už pri rozcvičení sme videli, že chuť do hry nám nechýba. Potvrdilo sa to aj v samotnom zápase proti Brnu. Výborné pole, útoky, pestrá hra a najviac odvaha na podaní, favorita celej súťaže zaskočila. Nevzdali sme sa ani v kritických chvíľach, po subjektívnych rozhodcovských výrokoch. Bojovali sme o každý bod a to sa nám vyplatilo. Brno prehralo jediný zápas v turnaji a halou znelo PER TO TAM!!!
V poslednom zápase to bol z našej strany doslova koncert na podaní. Súpera sme dostávali pod neskutočný tlak sériami esových podaní. Družstvo bolo zomknuté a správne sa doplňalo. Nahrávači Prokeš a Janošec boli správnymi vodcami „smečky“. Lídri útoku Rožšafný, Vícha a Elbel obsadili priestor a na sieti sme útočne dominovali. Blokársky sa darilo Tesařovi a dobre ho v druhej trojici doplňoval Hanzík. Na poste libera zahral parádne veci Ružička. Verím, že nám ostane aj do budúcna nadšenie do hry a tréningu, pretože v troch celoštátnych turnajoch budú súperi nesmierne nároční.
Termíny turnajov Českého poháru: 1. finálový turnaj, A skupina 20.- 21.1.2024, Jirkov

Naši žáci U16 se drží v elitní celostátní osmičce a je jisté, že si v ní zahrají i závěrečné play off. Po dvou celostátních turnajích jsou v tabulce na čtvrtém místě společně s Českými Budějovicemi. Na čele je tým Havlíčkova Brodu před Jirkovem. Třetí jsou Lvi Praha, ale ti se závěrečného souboje nezúčastní, protože z elitní skupiny vypadli. A takto popisuje druhý celostátní turnaj trenér Roman Dvoran:
Druhý finálový diel Českého poháru chlapcov U16 sme odohrali v Českých Budejoviciach. Druhý turnaj bol výsledkovo mimoriadne dôležitý, lebo sa v ňom bojovalo o najlepšiu osmičku v záverečnom turnaji celého ročníku Českého poháru. Turnaj bol veľmi vyrovnaný a všetci bojovali do posledného zápasu o poradie v tabuľke. Hrozbou bolo umiestnenie na siedmej a ôsmej priečke, ktorá znamenala vypadnutie do B skupiny. Odolnosť, bojovnosť a udržanie výkonnosti počas celého turnaja znamenalo, že žiaci VK Ostrava obsadili v tabuľke konečné piate miesto. Teraz máme šancu na výborné umiestnenie v celkovom poradí v Českom pohári. Na záverečnom finálovom turnaji budeme znova bojovať s najlepšími žiackymi družstvami.
SOBOTA 10.2.2024
VK Ostrava – Kolín 0:2 (-19,-22)
VK Ostrava – Jirkov 1:2 (20,-20,-15)
VK Ostrava – Příbram 2:0 (13,13)
VK Ostrava – Prosek 2:0 (22,20)
Prvý set prvého zápasu sme nezvládli. Hrali sme v strese s mnohými chybami. Súper dobre útočil a využil každú šancu na bod. Druhý set sme sa otriasli a postupne sme boli presnejší. Hra nám začala celkom fungovať, aj keď sme v prvom zápase neuspeli. Druhý zápas s Jirkovom už mal potrebné parametre. Začali sme razantne útočiť a do súpera sme tlačili aj podaním. Zápas bol veľmi vyrovnaný a rozhodoval tretí skrátený set. Prehra 17:15 v náš neprospech bola krutá, ale družstvo sa naladilo veľmi bojovne. V ďalších dvoch zápasoch sme nad súpermi jasne dominovali, čo bolo prekvapivé aj pre nás trénerov. Družstvo agresívne podávalo a súperov sme udržali v tlaku počas obidvoch zápasov. Sedem bodov do tabuľky turnaja po sobote bolo úplne super. To sme ešte netušili, ako sa tabuľka neskutočne zamotá v nedeľu.
NEDEĽA 11.2.2024
VK Ostrava – České Budějovice 0:2 (-19,-16)
VK Ostrava – Havlíčkův Brod 2:1 (20,-23,12)
VK Ostrava - Lvi Praha 1:2 (23,-22,-8)
Zápas proti domácim Budejkám nám nevyšiel. Dali sme síce pozor na rozcvičenie pred stretnutím, ale družstvo bolo hlavami ešte na hoteli. Do zápasu s Brodom sme išli naplno a bez rešpektu na útoku. Hra sa nám začala dariť, dobre sme prihrávali aj blokovali. Po vyhratom prvom sete hráči cítili, že aj proti vysokým hráčom z Brodu máme šancu na úspech. Začali sme si uvedomovať, že musíme ešte bodovo zabrať. V druhom sete sme v koncovke zahrali príliš opatrne a súper to využil. Tretí set sme zahrali celý odvážne. Hrali sme pestro aj stredom siete a Brod následne neubránil ani naše útoky od anténky. Radosť z víťazstva bola obrovská. Do tabuľky sme si zapísali cenné dva body. Posledný súper turnaja boli Lvi Praha. Tí hrali ako o život. Prvý set sa nám hra darila a súper bol v tlaku. V koncovke sme viedli 23: 19, ale zrazu bolo 23:23. Ukázali sme bojovné srdce a húževnatosť. Set sme urvali pre seba. V ďalšom priebehu nám postupne došli sily a Praha zapísala cenné víťazstvo. Po zápase sme však vedeli, že sme miesto v A skupine uhájili. V družstve vybuchlo nadšenie!!!
Máme za sebou extrémne ťažký turnaj. Od začiatku sme cítili šancu, že v A skupine zostaneme. Len to bolo treba potvrdiť na ihrisku kvalitnou hrou. Mali sme výkonnostné vlny, ale dokázali sme sa z horšej hry vymotať. V tabuľke turnaja sme skončili na piatom mieste s desiatimi získanými bodmi. Turnaj vyhral Havlíčkuv Brod pred Kolínom. Do B skupiny zostúpili Lvi Praha a Prosek. Naše body za víťazstvo proti Havlíčkovu Brodu mali cenu zlata, rovnako aj set vyhratý proti Lvom. Naše možnosti uspieť na poslednom turnaji máme vo svojich rukách.
Celé družstvo ukázalo silu a charakter. Ak by som mal vyzdvihnúť jednotlivcov, vypísal by som celú základnú šestku vrátane libera Ružičku. Najlepší výkon na útoku však podal Vojto Elbel. Hru super dirigovali Maťo Prokeš s Honzom Janošcom. Do družstva sme na poslednú chvíľu doplnili Tomáša Kubíčka z Rychnova nad Knežnou. Bolo to výborné rozhodnutie, pre nás aj pre neho. Ukázal dobrú hru, bojového ducha a do družstva zapadol. Verím, že aj v Hradci bude znieť halou víťazné PER TO TAM!!!“
VK Ostrava: Martin Prokeš, Adam Rozšafný, Vašek Tesař, Hynek Vícha, Jan Janošec, Ondřej Ružička, Tomáš Kubíček, Vojtěch Elbel, Petr Hanzlík, Matěj Bystroň, Daniel Jirásek, tréneři: Dvoran, Vaculík, Kotula
Termín Závěrečného turnaje Českého poháru: 15.- 17.3.2024, Hradec Králové

U1620241web

U1620242web

Na druhém turnaji elitní skupiny Českého poháru v Novém Jičíně si naše družstvo U16 vedlo opět skvěle a ze sedmi zápasů pět vyhrálo a v průběžné tabulce získalo 3. místo.
Po úspešnom rozradení v prvom turnaji Českého poháru U16, sme postúpili do A skupiny. Cez víkend nás čakali ozaj zdatní súperi a každý zo zápasov bol veľmi náročný. V Novom Jičíne hrala A skupina na ŽŠ Komenského. Rozlosovanie v sobotu 18.11.2023 bolo ťažké, keď sme hrali štyri zápasy v slede po sebe. Nasledovala krátka prestávka na obed a potom posledný piaty zápas sobotného programu.
Výsledky v sobotu naznačovali, že máme šancu na dobré umiestnenie v konečnej tabuľke turnaja. V nedeľu sme nastúpili s dobrou koncentráciou a pokračovali sme v dobrej hre. Konečná bilancia turnaja bola 2 prehry a 5 víťazstiev, čo znamenalo 3. miesto v poradí a solídny bodový zisk do priebežnej tabuľky.
Výsledky zápasov vo skupine A
Sobota:
1. VK Ostrava - TJ Sokol Letovice 2:0 (13,14)
2. VK Ostrava - VS Ostrava 2:0 (13,15)
3. VK Ostrava - TJ Svitavy 2:0 (21, 23)
4. VK Ostrava - TJ Jiskra Havlíčkův Brod 0:2 (-18,-18)
5. VK Ostrava - VK Brno 0:2 (-24,-16)
V prvom zápase s Letovicami sme ukázali naše možnosti. Pestrý útok v kombinácii s agresívnym podaním súpera zaskočil. Rovnako sme nabehli aj na Volejbalový Spolok Ostrava. Hrali sme presne v medzihre a hru sme stavali na presnej prihrávke podania. Súper z Ostravy nestíhal brániť sieť a útok sme zakončovali tvrdou ranou.
Veľmi náročný bol duel číslo tri proti Svitavám. Úlohou bolo ubrániť najlepšieho hráča, ktorý okrem skákaného podania útočil zo všetkých pozícií. Hra sa bodovo prelievala na obidve strany. Takticky sme dokázali podaním obchádzať lídra súpera. V koncovkách setov sme hru preklopili na svoju stranu. Zdobila nás bojovnosť a skvelá hra v poli. Sebavedomie, ktoré sme získali po troch víťazstvách a peknej hre bolo na mieste.
V sobotu ešte nasledovali dva zápasy proti dvom najlepším družstvám východnej skupiny Českého poháru. Proti Brodu sme mali výborné momenty, ale útoky súpera sme neubránili na sieti ani v poli. Treba športovo priznať, že Brod bol aktuálne nad naše sily.
V poslednom súboji s Brnom sme mali výborný vstup do zápasu. Účinné podanie a presný útok po medzihre nám priniesol vedenie19:13. Pokračovali sme v dobrej hre a viedli sme 23:19. Zdalo sa, že súpera zlomíme, ale prišli malé zaváhania na prihrávke aj v útoku. Svoje šance sme nedokázali využiť, útočili sme do siete, a ďalším útokom chýbala razancia. Brno sa nevzdalo a koncovku vyhralo. Bola to škoda, že sme tento prvý set nezískali. V druhom sete malo Brno prevahu vo všetkých činnostiach.
Po sobote sme však boli s výkonmi jednotlivcov aj celého družstva mimoriadne spokojní. Čakali nás ešte dva nedeľné zápasy...
Nedeľa:
6. VK Ostrava - VSC Zlín 2:0 (14, 13)
7. VK Ostrava – Kladno volejbal cz 2:0 (20,11)
Výborne rozohratý turnaj zo soboty sme dohrávali v nedeľu dvoma zápasmi. Na dobrú hru sme dokázali nadviazať. Hrali sme pestro a presne v útoku. Súperi nestačili na naše tvrdé podanie reagovať. Vo všetkých setoch sme dokázali bodové náskoky udržať. Boli sme radi, že družstvo ukázalo dobrú kondičku, aj koncetrácia na hru vydržala celý turnaj. Konečné tretie miesto je parádne. Vyhralo Brno a druhý bol Havlíčkov Brod. Ostatní súperi skončili za nami.
Zostava VK Ostrava: Martin Prokeš, Adam Rozšafný, Petr Hanzlík, Vašek Tesař, Hynek Vícha, Ondřej Ružička, Jan Janošec, Marek Stavárek, Vojtěch Elbel, tréneri Vaculík a Dvoran
A záverečné hodnotenie: Bolo príjemné vidieť nasadenie aj bojovnosť našich hráčov. Nebudem dvíhať jednotlivcov, lebo každý prispel svojím dielom. Aj súperi ocenili náš posun v hre. Zvládli sme viacero zložitých momentov. Boli aj v setoch, ktoré vyzneli pre nás bodovo jednoznačne.
Pohár pokračuje rýchlym tempom a hráme už v termíne 2.-3.12.2023 . Turnaj bude znova v Novom Jičíne.
A ešte na záver. Veľké ĎAKUJEME všetkým rodičom a rodinám, ktorý nás prišli na turnaj podporiť v sobotu aj v nedeľu. Zdá sa, že sa nám tvorí super FAN klub. ĎAKUJEME!!! Per to tam !!!

stčp231

stčp232