Naši žáci nejlepší v Moravskoslezském kraji

Náš tým U16 potvrdil, že je nejlepším týmem Moravskoslezského kraje. V soutěži krajského přeboru sice skončil těsně na druhém místě za Kojetínem, který však patří do Olomouckého kraje. Protože však v tomto kraji jsou jen dvě žákovská družstva, nastupují do soutěže v našem kraji.
Poslední turnaj, ve kterém bez porážky naši žáci zvítězili, popisuje trenér Roman Dvoran:
V nedeľu 24.3.2024 odohrali starší žiaci U16 v Opava posledný šiesty turnaj Krajského preboru. V turnaji proti sebe nastúpili najlepšie družstvá z kraja a v zápasoch sa rozhodovalo o celkovom umiestnení v súťažnom ročníku 2023/2024. Žiaci VK Ostrava si v zápasoch dokázali poradiť so všetkými súpermi a po výbornom výkone sme záverečný turnaj vyhrali. V celkovej tabuľke sme vybojovali druhé miesto za víťazom súťaže Kojetínom.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava – Opava 2:0 (21,16)
VK Ostrava – VS Ostrava 2:0 (22,20)
VK Ostrava – Kojetín 2:1 (18,-17,10)
VK Ostrava – Green Volley FM 2:1 (-17,15,13)
Hneď v prvom zápase sme nastúpili proti domácim. Hrali sme dobrý volejbal a súper náš náskok stále len doťahoval. Darili sa nám všetky činnosti a výhra v dvoch setoch bola zaslúžená. V druhom zápase nás čakal papierovo najslabší súper, ktorý postúpil z B skupiny. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, ale skúsenosť v hre bola na našej strane. Dobrú hru súpera sme ustáli a koncovky setov sme útokom a presným podaním získali pre seba.
Dve hladké víťazstvá nás dostali do dobrej pohody, aj keď sme mali pred sebou dvoch najťažších súperov. Zápas proti Kojetínu sme odštartovali odvážne a darili sa nám všetky činnosti. Po dobrej prihrávke sme účinne útočili a súpera sme dostali pod tlak. V druhom sete nám Kojetín vrátil požičané, hra sa nám prestala dariť. Stratili sme istotu aj presnosť. V treťom skrátenom sete sme po viacerých dobrých zákrokoch získali cenný náskok. Body sme získavali pre seba aj po dobrých medzihrách v poli. Víťazstvo nás posunulo do čela turnaja.
Posledný zápas bol vrcholom turnaja. V ňom sa stretli dve neporazené družstvá. Green Volley odštartoval výborne, nám sa nedarilo dobrú hru súpera zabrzdiť. V druhom sete sme sa dokázali otriasť a zlepšili sme všetky činnosti. Podaním sme súpera odtlačili od siete a po vybratých loptách v poli sme útok s úspechom dohrávali. V treťom sete to bolo otvorené na obidve strany. O tesnom víťazstve rozhodla naša presnosť a razancia. Po vyhratom zápase zaznelo halou víťazné PER TO TAM!!!
Zostava VK Ostrava U16: Martin Prokeš, Vašek Tesař, Petr Hanzlík, Jan Janošec, Hynek Vícha, Adam Rozšafný, libero Ondřej Ružička, Marek Stavárek, Daniel Dobiáš, tréneri Vaculík a Kotula
Po turnaji došlo k slávnostnému ceremoniálu, v ktorom boli dekorovaní víťazi Krajského preboru za sezónu 23/24. Poradie je nasledovné:
1. Kojetín 83 bodov
2. VK Ostrava 82 bodov
3. Opava 78 bodov
4. Green Volley FM 77 bodov
Pozíciu v Krajskom prebore sme na poslednom turnaji potvrdili. Zisk celkového druhého miesta je potvrdením výbornej hry v celej sezóne. Je super, že nám forma vydržala aj po náročnom finále Českého poháru (celkové 4 miesto). Družstvo dokázalo zvládnuť aj ťažké momenty v setoch a zápasoch, ukázali sme bojovného ducha a mentálnu pevnosť. Lídri družstva Rozšafný, Prokeš, Vícha, Tesař a Janošec hru tvorili, výborne ich doplňali mladší hráči. Sezóna pre nás nekončí, máme pred sebou kvalifikáciu na MČR klubov U16, v ktorej chceme postúpiť medzi 16 najlepších družstiev v Českej republike. Tým by sme potvrdili aj splnili všetky naše predsezónne ciele.

U16KP2024 1