Po patnácti prohrách přichází radost z výhry!

Po patnácti prohraných soutěžních utkáních konečně vítězíme a je to zároveň v letošním ročníku extraligy premiérová výhra za tři body. I když to byl ve čtvrtém setu zbytečný nervák, tak jsme nakonec zápas dobrým výkonem na palubovce Příbrami dotáhli do vítězného konce.
Extraliga mužů – 23. kolo
Euro Sitex Příbram – VK Ostrava 1:3 (-23,-18,17,-25)
VK Ostrava: Mišek, Dvořák, Polynski, Muroň, Fořt, Mazoch – Vancl. Střídali: Perry, Motyčka. Trenér Jakub Salon.
Úvod utkání patří domácím Kocourům a po esu Duarteho vedou 7:4. Polynski s Dvořákem srovnávají na 7:7. Poprvé jdeme v utkání do vedení po bloku Muroně (8:9). Po špatném příjmu servisu Trojanowicze prohráváme 14:12. Před koncovkou prvního setu nás dobře hrající Dvořák dostává do vedení 17:19. Našemu univerzálu se po dlouhé době daří a drží náš prapor v útoku. První set vyhráváme po útoku Mazocha 23:25.
Výkon ve druhém setu byl možná ten nejlepší, který jsme v letošním ročníku extraligy předvedli. Tlačíme na podání, máme výbornou obranu na síti i vysoké procento dohrávaných míčů. Po esu Dvořáka vedeme 4:9. Fořt trestá špatný příjem domácích (9:16). Po bodovém bloku našeho kapitána vedeme 10:19. I když domácí odvrátí v koncovce dva setboly, vyhráváme druhý set s přehledem 18:25.
Ve třetím setu taháme za kratší konec. Bylo velkou škodou, že i když jsme dokázali smazat čtyřbodové vedení domácích, tak jsme se sami připravili o možnost zápas ukončit již v této třetí sadě. Mazoch srovnal na 10:10 a pak ještě Fořt na 16:16. Jenže pak jsme na servis Duarteho nedokázali najít recept a nedostali míč na druhou stranu palubovky z žádné pozice (21:16). Závěr setu odehrajeme ve velkém útlumu, koncovku prohrajeme 9:1 a tím set 25:17.
Ve čtvrtém setu má náš výkon dlouho parametry ze setu druhého. Vynikající obranou na síti vedeme 4:8. Nutíme domácí k chybám (8:13). Po dohrávce Mazocha vedeme 9:16. Domácí však nic nebalí. Böhm snižuje dělovým podáním na 13:16. Stejnou mincí oplácí Mazoch s Perrym (15:21). Ani toto vedení nám nestačí ke klidnému dohrání zápasu. Domácí se překonávají při obraně v poli (19:22). Za stavu 20:23 si skvěle počíná za koncovou čarou Rosenbaum. Hraje s ním i páska sítě a za stavu 23:23 se začíná znovu. V nervy drásající koncovce proměníme nakonec díky bloku Polynského pátý mečbol a zažíváme po dlouhé době radost z vítězství.