Skvělý start do sezony, v sobotu nás čeká Kladno

Hodnocení prvních zápasů extraligy mužů, Trenéra Tomáše Zedníka

První dvě utkání extraligy v sezóně 24/25 jsme zvládli vítězně!

Čtvrteční těžké utkání s Benátkami jsme dokázali vyhrát v pátém zkráceném setu. Po dvou setech, kdy jsme hráli velmi dobře se Benátky oklepaly a dokázaly vyrovnat stav utkání na 2:2. Nicméně v tie breaku jsme už znovu dominovali my a dotáhli utkání do vítězného konce.

Sobotní utkání s Brnem mělo v prvním setu vyrovnaný průběh, kdy jsme v koncovce dodrželi naší taktiku na bloku a v poli a důležitým blokem set uhráli. Další sety byly z naší strany koncertem, který pod taktovkou Mateusze Biernata vyústil v jednoznačné vítězství 3:0 a v ohromnou radost.

Tento vývoj začátku nové sezóny jsme zažili před sedmi lety a musím konstatovat, že je to velmi příjemná změna.

 

Hodnocení 2. Kola Chance Českého poháru, utkáni proti Zlínu s výsledkem 3:0 (25,20,21)

Zlínští přijeli s týmem, který rozhodně myslel na postup do 3.kola. Nastoupili s druhým nahrávačem, ale po našem dobrém začátku 4:0 a 6:2 se na nás dotáhli a skóre se přelévalo na obě strany. Naštěstí se ve vyhrocené koncovce Kubovi Pelikánovi podařilo skvělé podání, kterým jsme Zlín odtáhli od sítě a dokázali si bodovku a tím i setbol uhrát.

Ve druhém setu jsme měli lepší nástup a dokázali si udržet náskok šesti bodů, který nám dovolil vystřídat tři hráče základní sestavy a do utkání se zapojili nadějní Filip Srovnal, Jakub Pelikán a Matěj Resl. Mladíci udrželi stabilitu v týmu a set jsme zdárně vyhráli rozdílem pěti bodů.

Začátek třetího setu nebyl pro nás tak úspěšný jako začátek druhého, nicméně střídání Jarika Horobetse za Lubu Mazocha a zranění dvou hráčů Zlína Šulisty a Egharevby se ukázalo jako zlomové pro vývoj setu, který jsme vyhráli o čtyři body a mohli jsme slavit postup do dalšího kola Českého poháru.

Je to naše třetí vítězství po sobě a jsem moc rád, že tým má vítěznou náladu.

 

Nyní nás čeká v sobotu tým Kladna, který má ambice na medailové umístění v této sezóně, takže soupeř nadmíru zdatný. Přijdte nás podpořit na Halu Sareza v 17:00.

Tešíme se na vás a PER TO TAM!!!