V Českém poháru postupujeme přes Blue Volley Ostrava

První soutěžní zápas nové sezony jsme zvládli vítězně. Ve 3. kole domácího poháru jsme v nové hale Ostravě – Třebovicích porazili prvoligový tým Blue Volley Ostrava.
Český pohár – 2. kolo
Blue Volley Ostrava – VK Ostrava 1:3 (23,-10,-19,-23)
VK Ostrava: Pawlun, Mazoch, Dvořák, Olsen, Tsmokalo, Jarosinski – Motyčka. Střídali: Vancl, Srovnal, Pelikán, Resl, Lex. Trenér Dariusz Luks.
V úvodu utkání působíme hodně nervózním dojmem. V útoku nás drží ukrajinský smečař Tsmokalo. Domácí hrají s nadšením a bojují o každý míč. Dostanou se dvakrát do dvoubodového vedení 5:3 a 9:7. Velmi těžko se prosazujeme přes dobrou obranu domácích na síti. Poprvé vedeme při servisu Mazocha (12:14). Po esu domácího Přibyly ztrácíme před koncovkou dva body (19:17). Olsen sice srovná blokem na 20:20, ale domácí si po nevynucené chybě Mazocha a úspěšném útoku Malíka zaslouží vyhrát první sadu zápasu 25:23.
Od prvního míče druhého setu při podání Dvořáka se náš výkon rapidně zlepší. Začneme tlačit soupeře výborným podáním, v útoku si počíná skvěle Tsmokalo. Tomu patří druhý set, kdy je jasně naším nejlepším hráčem. Ve druhé polovině setu hravě skládáme míče ze všech pozic a srovnáváme stav zápasu po dominantní výhře 10:25.
Ukrajinský smečař Tsmokalo pokračuje je výborném výkonu i ve třetím setu. Při skvělé sérii na podání nasází soupeři čtyři esa a za stavu 6:13 spěcháme k výhře ve třetím dějství zápasu. K dobrému výkonu se rozehraje nahrávač Pawlun. I když domácí servisem Malíka sníží na 18:21, koncovka je zcela v naší režii (19:25).
Výborným plachtícím podáním Dvořáky rychle vedeme v úvodu čtvrtého setu 0:6. Olsen si také vede skvěle za koncovou čarou (4:10). Od stavu 7:12 začínají domácí hrát na podání na maximální riziko a začne jim to vycházet. Trápíme se na příjmu i v útoku, kdy máme na palubovce spíše sestavu hráčů z lavičky. Za stavu 19:17 se zdá, že utkání směřuje do zkrácené hry, ale v samotné koncovce nás podrží odvážně hrající Jarosinski s Mazochem (23:25).
Hodnocení utkání trenéra Dariuzse Lukse:
Postoupili jsme a to byl hlavní cíl tohoto utkání. V prvním setu jsme působili nervózně a nakonec jsme v koncovce prohráli. Soupeři, který měl hodně mladé hráče, jsme to vrátili ve čtvrtém setu, kdy to bylo důležité, že jsme to uhráli. Ve druhém a třetím setu byl náš výkon nejlepší. Ukázalo se, že to byl již soutěžní a ne přípravný zápas. Střídali jsme dobré a špatné momenty. Nyní se připravíme na Kladno a budeme bojovat ze všech sil, abychom vstoupili bodově i do extraligy.