Do extraligy vstoupíme doma proti Kladnu

Nový ročník extraligy zahájíme zápasem proti Kladnu netradičně v neděli 22. října od 17 hodin v domácí hale Sareza. Podle číslování to už bude 2. kolo. Náš zápas prvního kola s Odolenou Vodou byl přeložen stejně jako všechny zápasy tohoto původně zahajovacího kola.
Kladno značně pozměnilo kádr na novou sezonu včetně trenéra. Novým trenérem se stal Francouz Aranud Josserand, který se jako asistent trenéra francouzské reprezentace podílel na zisku zlatých olympijských medailí v roce 2021. Největší českou posilou je návrat reprezentačního blokaře Adama Zajíčka z Karlovarska. Post libera bude obsazovat dvojice Matěj Šálek ze Lvů Praha a Argentinec Ignacio Fernandéz. Dalšími novými tvářemi jsou Brazilec Goncalves, Australan Graham, Japonec Imamura a Portugalec Neves.
Nás nedělní soupeř má již jedno soutěžní utkání za sebou, kdy senzačně v pěti setech vypadl z 2. kola Českého poháru v Dobřichovicích. Kladno nastoupilo v této sestavě: Neves, Seppӓnen, Kyjanica, Platačs, Goncalves, Graham, libera Šálek, Fernández – střídali Hýský, Imamura.
Extraliga při 13 účastnících proběhne totožným herním modelem jako loni - po zápasech základní části skončí sezona pro týmy na 11. a 12. místě, celek na posledním (13.) místě sestupuje do baráže o postup do extraligy 2024/2025. Ostatní týmy budou bojovat v play off.
Přijďte povzbudit naše hráče, aby úspěšně zvládli v neděli 22. října od 17 hodin vstup do nového ročnímu extraligy.