Před extraligovou premiérou pohárový zápas s Blue Volley

Herní příprava vyvrcholila pátečním přípravným zápasem s extraligovým Zlínem, teď v pátek následuje zápas Českého poháru s Blue Volley Ostrava a v neděli už extraliga s Kladnem.
V rámci přípravy jsme v domácím prostředí haly Sareza sehráli modelové utkání se Zlínem. „Páteční přátelské utkání se Zlínem se neslo v duchu tréninkových dohrávek míčů. Toto velmi vyrovnané utkání před extraligou jsme nakonec vyhráli. Oba týmy už sehrávaly základní šestky a tréninkové utkání bylo spontánně vyhecované a myslím si, že bylo i kvalitní,“ zhodnotil přípravné utkání manažer VK Ostrava Tomáš Zedník.
V pátek 20. října hrajeme od 19 hodin ve sportovní hale v Třebovicích 2. kolo Českého poháru proti rozehranému prvoligovému týmu Blue Volley Ostrava. V první lize už totiž odehrál šest zápasů, z toho pět vítězných. Náš soupeř se do 2. kola dostal přes vítězství v kvalifikační skupině, kdy porazil Volejbal Ostravu a Šlapanice.
Tým Blue Volley Ostrava je úzce spojen s Black Volley Beskydy a je vlastně jeho záložním týmem. Na soupisce týmu najdeme extraligové hráče Jiřího Bendu, Matěje Kolouška nebo Michala Provazníka. Naším klubem prošel třeba Ondřej Zamazal a zápas by mohl být prestižní, pro dvojici Tomáš Mišek a Marek Perry, kteří v závěru loňské sezony vypomáhali našemu týmu v extralize. Ve vedení týmu je náš bývalý blokař Vojtěch Bauman.
Přijďte v pátek 20. října od 19 hodin podpořit náš tým do Třebovic na cestě do 3. kola Českého poháru. Následně vstoupíme v neděli 22. října doma od 17 hodin do nového ročníku extraligy zápasem proti Kladnu.

Foto: Lubomír Mazoch