Po turnaji v Brně nás čeká generálka se Zlínem a druhé kolo poháru

Příprava na nový ročník extraligy vrcholí. V uplynulém týdnu jsme sehráli tři zápasy na Memoriálu Karla Lázničky v Brně. Generálku před prvním extraligovým zápasem proti Kladnu sehrajeme se Zlínem a ještě stihneme 2. kolo Českého poháru proti Blue Volley Ostrava.
Na turnaji v Brně jsme sehráli tři kvalitní zápasy proti našim extraligovým soupeřům.
Výsledky VK Ostrava a hodnocení trenéra Dariusze Lukse:
VKO - Zlín 3:1 (15,-19,21,29)
První utkání v Brně jsme hráli proti Zlínu ještě pod dojmem turnaje v Czestochowe a dokázali jsme utkání dovést do vítězného konce, i když v posledním setu to bylo až do koncovky velmi vyrovnané.
VKO - Beskydy 2:3 (-18,28,23,-21,-11)
Utkání s Beskydami bylo velmi vyrovnané a namotivované derby. Po prvním setu, kdy Beskydy hrály velmi dobře, jsme dokázali další dva vyrovnané sety vyhrát v koncovkách. Po výměně hráčů v základních sestavách obou týmů jsme se už nedokázali dostat do takové euforie a poslední dva sety prohráli.
VKO - Brno 1:3 (-17,19,-23,-20)
Utkání s Brnem bylo zajímavé z pohledu účinnosti podání. Brno v prvním setu mělo podání excelentní a nepustilo nás pořádně do hry. Ve druhém setu to bylo podobné z naší strany. Ve třetím setu Brno zkazilo 12 podání a i přes tento handicap se jim povedlo v koncovce nás podáním zatlačit a tento set rozhodnout. Poslední set jsme už neměli dostatek psychických sil na zvrat.
Jak jsme na nový ročník extraligy připraveni, tak o tom se mohou naši fanoušci přesvědčit osobně v pátek 13. října, kdy v hale Sareza hostíme od 18 hodin v posledním přípravném utkání Zlín.
V pátek 20. října sehrajeme ve zbrusu nové hale v Ostravě – Třebovicích utkání 2. kola Českého poháru proti prvoligovému Blue Volley Ostrava.
První extraligové utkání sehrajeme doma v neděli 22. října od 17 hodin s Kladnem.

Brno foto1

Foto: z vysílání VolejTV