Pražské Lvy jsme nepřekvapili

Sice jsme poměrně hladce ve třech setech podlehli v dalším extraligovém zápase pražským Lvům, podle statistik to byl náš nejlepší výkon této sezony.
V části statistik včetně útoku jsme se Lvům přiblížili, přestože soupeř hodně tlačil servisem, což poznamenalo naše horší procento kvalitních příjmů. Vyrovnaný byl i počet úspěšných bodů z pozice diagonálního hráče, a to na „účku“ pražanů nastoupil takový borec jako je Casey Schouten. V útocích středem jsme byli dokonce lepší. Co nás však srazilo, byl počet vlastních chyb, kterých jsme udělali o 13 více než soupeř.
Extraliga mužů – 5. kolo
Lvi Praha – VK Ostrava 3:0 (21,21,17)
VK Ostrava: Polynski, Blažej, Mazoch, Muroň, Dvořák, Fořt, libero Vancl. Střídali: Jarosinski, Vašíček. Trenér Richard Vlkolinský.
Do zápasu jsme vstoupili sympatickým výkonem a vedli jsme 5:8. Vyrovnanou partii jsme drželi s favoritem do stavu 18:18. Domácí si v koncovce počínali daleko zkušeněji.
Také ve druhém setu jsme drželi krok do stavu 16:16. Pak si domácí pomohli bodovými bloky a set dovedli opět do vítězného konce 25:21.
Roli favorita Lvi splnili beze zbytku ve třetím setu, kdy jsme uhráli 17 míčů.
Hodnocení trenéra Richarda Vlkolinského:
„Gratuluji domácím k zaslouženému vítězství. Bylo vidět, že jsme hráli s kvalitnějším týmem. Klukům bych vytknul nedodržení určitých taktických pokynů. Několikrát porušili disciplínu, což mě vážně mrzí.“

 

Foto: David Kratochvíl