Na závěrečný turnaj Českého poháru se podívá Brno


Osmifinále Českého poháru – 2. zápas
Volejbal Brno – VK Ostrava 3:0 (15,23,13)
Volejbal Brno: Tesař, Jakubec, Jirásek, Pražák, Kočvara, Drahoňovský – Lžičař. Trenér Ondřej Marek.
VK Ostrava: Mazoch, Kružkov, Muroň, Bauman, Radim Závodský, Vancl – Jelen. Střídali: Pelikán, Vašíček, Aleš Závodský. Trenér Jan Václavík.
Z předešlého extraligového zápasu naskočili do pohárové odvety na straně Brna všichni hráči, kteří se byť je na chvíli objevili na palubovce. Trenér Jan Václavík poslal na hřiště opět omlazenou sestavu s výjimkou univerzála Kružkova.
Dva sety, první a třetí byly zcela jasně na straně domácích. Ve druhém setu se naši hráči vzepjali za stavu 21:15 k výbornému výkonu a při podání Pelikána srovnali na 21:21.
V prvním setu jsme od prvního míče tahali za kratší konec. Za stavu 18:12 při podání Jiráska měl trenér Václavík vyčerpány oba oddechové časy a domácí dokráčeli k výhře o deset bodů (25:15).
Vstup do druhého setu jsme měli výborný a při podání Muroně jsme rychle vedli 1:5. Jenže Brno bodovou sérií při servisu Jakubce hned srovnalo. Po servisu Pražáka se domácí ujali vedení 11:9. To Brno nastartovalo a postupně si vybudovalo až náskok šesti bodů (21:15). Trenéru Václavíkovi se povedlo střídání. Vašíček na nahrávce a Pelikán na smeči nás vrátili do zápasu (21:21). Koncovka nakonec těsně vyzněla pro domácí (25:23).
Třetí se přinesl nevětší rozdíl ve skóre. Brno kvalitním podání budovalo náskok, až Drahoňovský zvyšoval na 16:7. Nakonec domácí dokráčí ke kýženému vítězství a postupu při podání Pražáka a poslední dějství zápasu vyhrávají 25:13.