České Budějovice - Pohled na statistiku zápasu očima Honzy Václavíka

„Hlavami v play-off. Jen teoretická šance na vylepšení postavení v tabulce. A zápas na soupeřově palubovce (venku se nám letos příliš nedaří). To byly tři z hlavních důvodů, proč jsme v Budějovicích za hodinu a patnáct minut gratulovali domácím k výhře. 
Ne příliš kvalitní výkon se odrazil v číslech na všech pozicích. Nebyli jsme agresivní na podání, jak jsme si představovali, což vedlo k málo přímým bodům na servisu a výrazně lepšímu příjmu domácích.
Příjem ČB pozitivní 50% a z toho excelentní 23%, my pouze 35% a 13%. Důsledek horšího příjmu je menší možnost kombinací pro nahrávače a rychlé hry s útočníky. Servis ČB 11 chyb na 6 es je výborný statistika. Ostrava 15 chyb na 3 esa. 
Téměř desetiprocentní rozdíl v úspěšnosti útoku je v zápase cítit. ČB 51% a Ostrava 42%. Přičtěme k tomu ještě 18 nevynucených bodů pro soupeře (9 chyb a 9 bloků) oproti soupeřovým osmi. Vše uzavírá propastný rozdíl v plus mínus bodech ČB +16, Ostrava -15. 
V play-off nás čeká velký favorit celé extraligy a tým, který postupuje i pohárovou Evropou. Toto čtvrtfinále má jasného favorita, ale v Ostravě z minulosti známe lépe než jinde, že postavení v tabulce před play-off není až tak rozhodující. Srdečně zveme všechny fanoušky na vyřazovací boje na naší modré palubovce. Slibujeme, že se budeme bít.“
 
Ze statistik vybral Jan Václavík, asistent trenéra VK Ostrava
 stat cb s vko
stat vko s cb