Chceme dostat Karlovarsko do úzkých, říká Zdeněk Šmejkal před play off

Jak hodnotíte 7. místo po základní části. Byl splněn cíl nebo jsme při vyrovnanosti tabulky mohli pomýšlet i na lepší umístění? 
Cíl, postup do play off, jsme sedmým místem splnili, ale určitě šlo dosáhnout lepšího výsledku, a to především větším bodovým ziskem z venkovních palubovek. Tam jsme byli hodně bezzubí.
 
Jak si vysvětlujete diametrální rozdíl v herním projevu na domácí a venkovních palubovkách? 
Tak touhle otázkou jsme se trápili s Honzou i týmem často. Bohužel jsme nenašli uspokojivou odpověď. Pravda je, že jsme mladý tým, který je ovlivňován různými vlivy a ne vždy se s nimi dokáže popasovat s jistotou zkušenějších týmů. Doma se prostě kluci cítí jistěji, bezpečněji a hlavně jim pomáhá výborné publikum. 
 
Hrály velkou roli v našich výkonech zranění Šmídla, Kotase nebo Šulisty? 
Samozřejmě zdraví je pro sezonu to nejdůležitější. Proto takové absence klíčových hráčů zásadně výkon ovlivní, ale tým jsme postavili na mládí a někteří prostě zatím nedokáží zacelit případné díry v sestavě. Rozhodně se na to nebudeme vymlouvat a budeme se řídit Cimrmanovským: "...zatni zuby a táhni!".
 
Jak hodnotíte naše účinkování v letošním ročníku Českého poháru? 
Účinkování v ČP hodnotím kladně. Kluci bojovali a na hře nebylo vůbec znát, že jsme hráli v improvizované sestavě. Jen se nám nepodařilo udržet stejnou úroveň hry po celou dobu a Liberec se dostal ze „srabu“ a utkání vítězně dohrál. Za mě, i přes porážku, pochvala!
 
Extraliga je od 3. do 7. místa dosti vyrovnaná. Bude tak vyrovnané i play off?
Určitě bude. Také proto, že play off je jiná káva, kde týmy začínají od nuly a jakákoliv převaha či problémy, které si všichni přináší ze základní části, se v hlavách týmů resetují.
 
Co Vám ukázaly v základní části zápasy s Karlovarskem jako naším soupeřem pro play off?
V podstatě vůbec nic. Ani jednou nehrála družstva v kompletních sestavách. My hráli kompletní pouze začátek domácího zápasu, ale zdravotní problémy Matese nás opět donutily ke změnám. Proto se bude v sobotu po taktické stránce hrát úplně jiné utkání. 
 
Jakými zbraněmi můžeme trápit favorita s Karlových Varů? 
Vary jsou opravdu jednoznačným favoritem a my ho můžeme dostat do úzkých jedině bezchybným, disciplinovaným výkonem s fungujícím servisem a drzou hrou na útoku.
 
Můžete prozradit, zda Honza Václavík nastoupí do play off na postu libera? 
Mohu. Je to jedna ze tří variant.
 
Máme větší čas na přípravu vzhledem k účasti Karlovarska v evropském poháru. Považujete to za výhodu pro náš tým? 
Myslím, že tahle pauza nehraje u nás moc velkou roli. Spíše je to výhoda pro Karlovarsko, které mají starší kádr a potřebují nabrat trochu sil po utkání v poháru CEV. Nebo spíše po cestě, která jim nejspíše ubere více sil, než samotné utkání. 
 
Co byste vzkázal našim fanouškům před vyřazovacími boji? 
Přijďte nás povzbudit a buďte zase tak skvělí, jako celý rok! 
Potřebujeme vás, my na hřišti necháme vše, i kdybychom měli "chcípnout"! OSTRAVA!!!