Hladká prohra v Budějovicích, nyní nás v play off čeká Karlovarsko

Extraliga mužů 22. kolo
Jihostroj České Budějovice – VK Ostrava 3:0 (19,17,17)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Šulista, Janků, Lex. (Střídali: Šoltys, Lach, Balon, Vašina). Trenér Zdeněk Šmejkal, asistent trenéra Jan Václavík. 
Hodnocení zápasu asistentem Janem Václavíkem: 
„Byl to náš tradiční slabý výkon na palubovce soupeře. Zápas ovlivnily dva faktory. Za prvé se potvrdilo, že jsme to v základní části venku moc neuměli a za druhé se ukázalo, že pokud nám pistole nemíří na hlavu a nejde nám o život, nezatneme zuby a nepředvedeme výkon s maximálním úsilím. Nemohli jsme se posunout ani nahoru, ani dolů a na našem herním projevu to bylo znát. Domácí naopak hráli tak, aby vyhráli a skončili na 3. místě po základní části, což se jim bez problémů podařilo.“
Naše zápasy play off začínají na palubovce soupeře, kde se představíme o víkendu 18. a 19. března, doma budeme hrát ve středu 22. a čtvrtek 23. března. Naše série s Karlovarskem je kvůli odvetě poháru CEV, kde se Karlovarsko utká ve Francii s týmem Tours, posunuta oproti ostatním čtvrtfinálovým zápasům. Ty začínají již ve středu 15. března. V sérii hrané na čtyři vítězná utkání se střetnou Kladno – Odolena Voda, České Budějovice – Příbram, Liberec – Brno.