Příprava juniorů s vídeňským Sokolem

Zápas byl domluven tak, že Sokolové z Vídně odehrají šest setů a to tři proti mužům z České Třebové hrajícím II. ligu a tři proti našemu extraligovému juniorskému družstvu. Následně jsme se domluvili na střídání družstev po setech. Česká Třebová hrála sety liché a naše družstvo sety sudé.
Místo kompletní sestavy jsme nastoupili pouze v sedmi lidech a to ještě s dvěma nahrávači (Luboš Mazoch, Tomáš Kopecký) a s nachlazeným blokařem (Muroněm). Vojta Bauman ulehl den před odjezdem s chřipkou, nejel ani dlouhodobě zraněný blokař Vojta Kalmár (dlaha na ruce) a další blokař Oliver Sedláček byl náhle povolán do A mužstva. Dlouhodobě jsme věděli, že nepojede Lukáš Vašina.
A tak sedm statečných vzdorovalo dobře hrajícímu soupeři, který čítal 14 hráčů. Nejlepší ze tří odehraných setů byl ten druhý a samozřejmě to mělo svoji logiku. V prvním setu, který sice vyhráváme v poměru 25:22, se spíše po rozcvičení a následné pauze, kdy hrají Třebováci, zahříváme a dostáváme do potřebného varu.
Nastupujeme v nezvyklé sestavě bez libera Matěje Lexe, který hraje na smeči společně se spolehlivě hrajícím Matoušem Vanclem na druhém smeči. Na nahrávce se střídají Luboš Mazoch s Tomášem Kopeckým a na bloku hraje nezvykle (ale dobře) Radim Závodský. Na „svých“ postech hrají stabilně blokař Ondra Muroň a další výrazná opora týmu Kuba Dvořák. Druhý set si zvykáme na nezvyklé postavení a bojujeme jeden za druhého. Je to poctivý volejbal s minimem chyb a divákům, kterých bylo silně přes stovku, se musí volejbal líbit.
Třetí set, který prohráváme, byl jenom stínem těch předešlých. Vedeme ještě 13:7, ale pak jako by se vše zlomilo. V určitých fázích bylo třeba sáhnout do sestavy, ale bohužel není jak, bez dostřídání a v útlumu dohráváme třetí set 21:25. Je to škoda, protože jsme mohli zkusit v tomto utkání další možnosti, ale na druhou stranu klobouk dolů, že jsme v tomto složení odehráli takové utkání. Samozřejmě to důležitější a náročnější nás teprve čeká.
Sestava VK Ostrava: Jakub Dvořák, Matouš Vancl, Matěj Lex, Luboš Mazoch, Tomáš Kopecký, Ondřej Muroň, Radim Závodský, trenér: Lubomír Vašina.