Zlatý a bronzový pohár Intercupu patří našim týmům


Již se stalo tradicí, že na konci kalendářního roku pořádá náš klub za podpory statutárního města Ostravy, Moravskoslezkého kraje a několika příznivců mládežnického volejbalu mezinárodní turnaje mládeže - INTER CUP 2017. První den proběhl turnaj žáků, o kterém píšeme samostatně.
Následující dva dny byla hřiště na hale SAREZA připravena pro zápasy mezinárodního turnaje kadetů a juniorů za účasti devíti družstev. Z toho jich bylo šest z Polska a tři z naší republiky. Družstva byla rozdělena do dvou základních skupin (jedna po pěti, druhá po čtyřech), kde hrála na dva vítězné sety. První dva týmy postoupily do boje 1. – 4. místo, ostatní družstva pak o 5. – 9. místo.
Suverénem bojů ve skupinách se stalo družstvo našich juniorů, které válcovalo bez problémů jedno družstvo za druhým a bezpečně po výborných výkonech vyhrálo svoji pětičlennou skupinu, když postupně a bez ztráty setu porazilo juniory z Raciborze a Radlinu a kadety z Rybniku a Českého Krumlova.
Družstvo kadetů vybojovalo překvapivě postup z druhého místa silné skupiny, když porazilo juniory z Rybniku a kadety z Raciborze. Vítězem skupiny se stali junioři z Czechowic, kteří v souboji o první místo ve skupině porazili naše kadety 2:1 až v tie breaku 15:13.
Těmito zápasy a rozdělením do dvou výkonnostních skupin skončil první hrací den. Po večeři se mohli účastníci turnaje podívat a „zfandit“ našim mužům v extraligovém zápase proti VSC Zlín.
Dva zápasy odehráli další den naši junioři i kadeti. Kadeti vyhráli s kadety Rybniku a prohráli s družstvem našich juniorů. Naši junioři po vítězství s kadety a do té doby i neporaženým družstvem z Czechowic nakonec bez porážky a ztráty setu vyhráli celý turnaj před Czechowicemi, našimi kadety a kadety z Rybniku.
Mezi třemi nejlepšími hráči turnaje, které společně s vyhlášením umístění oceňovali zástupci správní rady VK Ostrava Tomáš Zedník a Tomáš Dvořák byli i naši zástupci Matouš Vancl a Tomáš Kopecký. Turnaj proběhl ve výborné sportovní a společenské atmosféře a je potřeba poděkovat všem, kteří tento turnaj opět organizačně skvěle zvládli a velkému množství rodičů a jejich rodinných příslušníků za super fandění a milou atmosféru. Všichni přítomní pak na závěrečném vyhlášení vysekli organizátorům parádní aplaus.
VK Ostravu reprezentovali:
družstvo juniorů:
Jakub Dvořák, Ondřej Muroň, Lubomír Mazoch, Vojtěch Vašíček, Matouš Vancl, Vojtěch Bauman, Oliver Sedláček, Matěj Lex, Vojtěch Kokeš.
družstvo kadetů:
Tomáš Kopecký, Oskar Hofman, Jan Holáň, Jan Černín, Radim Závodský, Jakub Henzl, Nikolas Konya, Michael Vodička.
Družstva vedli:
Lubomír Vašina, Stanislav Šereda, (Lukáš Vašina, Matěj Šmídl).
Konečné pořadí:
1. VK OSTRAVA - junioři(ČR)
2. TS Czechowice-Dzidzice - junioři(PL)
3. VK OSTRAVA - kadeti(ČR)
4. TS Volley Rybnik - kadeti(PL)
5. TS Volley Rybnik - junioři(PL)
6. Radlin - junioři(PL)
7. Raciborz - junioři(PL)
8. Raciborz - kadeti(PL)
9. Český Krumlov - kadeti(ČR)

IMG 1689 min

IMG 1743 min

IMG 1806 min

IMG 1808 min

IMG 1941 min

IMG 1968 min

IMG 1993 min