Zahájili jsme přípravu na novou sezonu. Máme za sebou turnaj v Kojetíně

V pondělí 5. srpna zahájil náš extraligový tým pod vedením trenéra Tomáše Zedníka na novou sezonu. Nový trenér má k dispozici v kádru 14 hráčů.
„Jako ostatní týmy extraligy se hlavně věnujeme fyzické kondici jak v Komenského sadech, tak v hale Sareza. Dnes ve čtvrtek 22. srpna nás čeká utkání se slovenskou Myjavou od 18 hodin doma v hale Sareza a v pátek máme team building. Plánujeme výběh na Javorový, Hotel Kotař a seběh do Komorní Lhotky a Třanovic, kde si odpoledne dáme i jiné hry než volejbal a večer posedíme u ohně. V dalším týdnu máme 29. 8. naplánováno přátelské utkání v polském Andrychowě a potom tradiční turnaje ve Zlíně a domácí Ostrava Cup,“ popisuje průběh přípravy trenér VK Ostrava Tomáš Zedník.
Tým již má za sebou tradiční antukový turnaj v Kojetíně.
„Na turnaj jsme odjeli ve složení: Biernat, Resl, Chwastyk, Pelikán, Mazoch, Šterc, Olsen, Dudzik, Motyčka. Nebyli s námi junioři Lex, Ciran a reprezentanti U20 Polska Grzyb a Ukrajiny Horobets. U Srovnala stále hledají doktoři příčinu nedokrvení v pravé paži. Ve skupině jsme hráli s Bučovicemi, Black Volley A a Zlínem a skončili jsme na 2. místě. Vypadli jsme v play off ve čtvrtfinále s 3. týmem z druhé skupiny Brnem 1:2. Na antuce jsme se statečně rvali, hlavně noví hráči cizinci, kteří v těchto podmínkách hráli poprvé. Byla to naše první utkání v této nové sestavě,“ zhodnotil první přípravný turnaj trenér Tomáš Zedník.
Další program přípravy VK Ostrava:
22. srpna – 18:00 doma přípravné utkání s Myjavou

29. srpna - přípravné utkání v Andrychowě
6. – 7. září – Zlín Cup
13. – 14. září – Ostrava Cup
20. září – odvetné utkání s Myjavou
První extraligové utkání sehrajeme ve čtvrtek 26. září na domácí palubovce proti Benátkám nad Jizerou.

hala