Start žákovské sezóny se podařil

Podobne, ako ostatné družstvá VK Ostrava aj žiaci začali prípravu počas letných prázdnin. Nová volejbalová sezóna sa blíži a veľké volejbalové výzvy sa dajú naplniť len poctivým a tvrdým tréninkom. Všetky družstvá ako každú sezónu prešli veľkými zmenami. Ročníky a hráči sa posúvajú v kategóriách, ale volejbalové učenie v žiackych kategóriách pokračuje.
Starší žiaci U16
Veková kategória je aktuálna pre ročníky narodenia 2010 a 2011. Zloženie družstva sa mení a výborný ročník hráčov 2009 prešiel do kadetov. Verím, že svoje schopnosti budú ďalej
rozvíjať. V novom kádri starších žiakov nám ostali hráči 2010 a doplníme ich minuloročnými mladšími žiakmi. Toto je nekončiaci kolobeh a posun hráčov v mládeži, na ktorý sme pripravený. Novú zostavu ihrisku tvoríme od úvodu prípravy a hráčov pripravuje na ich nové roly na ihrisku.
Prípravu sme zahájili v prvom augustovom týždni na vonkajších školských ihriskách v Šenove. Hneď od prvého tréninku sme sa snažili zapojiť do prípravy všetky vekové kategórie žiakov vrátane prípravky. Postupne sme záťaž zvyšovali, aby sme boli pripravený na letné sústredenie na Bílej.
Plán súťaží do novej sezóny
Do Krajského preboru 2023/24 sme prihlásili dve družstvá Starších žiakov U16 a jedno družstvo mladších žiakov U14 ročník narodenia 2012 a mladší. V starších žiakoch skombinujeme dve družstvá, máme na to správny počet aj kvalitu hráčov. Zámerom je, aby sa čo najviac hráčov objavilo v súťažných zápasoch. V Českom pohári chceme ukázať čo najlepšiu hru.
Sústredenie Bílá
V týždni od 19.8. do 23.8. 2023 sme absolvovali sústredenie plné volejbalu. Tradične na Bílej, kde máme skvelé podmienky. Naplno trénovalo 27 hráčov. Spolu sme absolvovali pať dní náročného zaťaženia. K dispozícii sme mali tri ihriská a trojica trénerov dávala hráčom do tela. Hráčov sme rozdelili do troch skupín podľa veku a výkonnosti. V skupinách sme trénovali so špecifickým zameraním. Skupiny rotovali medzi trénermi , aby sme sa všetci navzájom dobre poznali. Výborným doplnením a spestrením sústredenia bol bazén na hoteli Bauer, turistická vychádzka po okolí, alebo návšteva obory so zvieratami. Dominantnou činnosťou však bol trénink volejbalu a získavanie herných zručností. Nemenej zaujímavé ,boli aj ďalšie aktivity spojené so
súťažou družstiev počas sústredka. Pokrik PER TO TAM!!! znel Bílou celý týždeň naplno. Unavení, ale nadšení a bez zranení sme celé sústredko zvládli na jednotku.
Plány do novej sezóny
Chceme v súťažiach hrať čo najlepšie a do zápasov zaradiť čo najviac hráčov, preto sme do súťaže dali dve družstvá starších. Veríme že nám tréninkový elán ostane počas celej sezóny. V rámci klubu budeme podieľať na podávaní lopty na extraligových zápasoch a tým sledovať svoje volejbalové vzory. Rovnako budeme pracovať aj so zabehnutými volejbalovými prípravkami v Šenove, Vratimove, Hrabovej a Bartoviciach. Veríme, že máme pred sebou ďalšiu zaujímavú volejbalovú sezónu, plnú zápasov a výborných výkonov. Rozpisy jednotlivých súťaži a komentáre k turnajom budeme tradične uverejňovať.
Tréneri Martin Vaculík, Pavel Kotula a Roman Dvoran

2web

3web

4web

5