Dawid Pawlun

V bulletinu k zápasu s Karlovarskem jsme představili Dawida Pawluna, kterého jsme nechali odpovídat i na otázky naší tradiční ankety:
Narodil se v šestém největším polském městě Gdaňsku. „Je to úžasné staré město, krásné pláže a parky. Spousta krásných výhledů a míst k procházkám. Mnoho muzeí, která stojí za to navštívit,“ chválí Dawid své rodiště a připomíná, že zde byla založena Solidarita a také zde začala 2. světová válka.
„Když jsem byl malý, trénoval jsem badminton,“ vzpomíná Dawid na své dětství. „Moji rodiče jsou volejbaloví trenéři, takže, když jsem vyrůstal ve volejbalové rodině, stal se ze mě volejbalista a jsem za to rád.“
Českou republiku už před příchodem do našeho klubu několikrát navštívil. „Je to asi země nejvíce podobná Polsku. A věděl jsem, že máte dobré pivo a je to pravda. Žije se mi tu dobře, lidé jsou milí a ochotní, pomalu se učím jazyk.“
Volejbalový vzor
Dariusz Luks
Nejsympatičtější sportovkyně
Joanna Jędrzejczyk
(pozn.: Joanna Jędrzejczyk /1987/ je jednou z nejlepších a nejúspěšnějších bojovnic MMA v historii)
Oblíbený zpěvák, zpěvačka, skupina, píseň
PRO8L3M
(pozn.: Polská hiphopová skupina založená v roce 2013)
Oblíbený film, seriál
Breaking Bad a Friends
(pozn.: /český název Perníkový táta/ je americký televizní seriál poprvé vysílaný v USA v letech 2008 až 2013. Seriál Přátelé už tady v minulosti vyzdvihlo hodně hráčů.)
Nejkrásnější kout světa
Nusa Penida, malý ostrov v Indonésii.
Nejlepší relaxace
Spánek
Oblečení, ve kterém se nejlépe cítíš
Tepláky a mikina
Nejoblíbenější jídlo a pití
Smažený sýr, Kofola nebo Birell