Naše U16 kralovala třetímu turnaji Moravskoslezského přeboru

Tri víťazstvá znamenali prvé miesto v treťom turnaji Krajského preboru a celkovo sme sa posunuli na tretie miesto preboru za Kojetín a Opavu. Oba tieto tímy sme na turnaji porazili.
V nedeľu 10.12.2023 hrali žiaci U16 VK Ostrava posledný tretí turnaj Krajského preboru v tomto kalendárnom roku. V A skupine sme súperili s najlepšími družstvami v súťaži, ktoré sa na turnaj prebojovali. Turnaj sa hral na dvoch ihriskách za peknej účasti aj našich rodinných fanúšikov.
V rozpise turnaja boli pre každé družstvo plánované štyri zápasy, ale po prvom kole Nový Jičín z turnaja odišiel. Štyri zápasy odohrala len domáca Opava. V troch súbojoch sme nenašli premožiteľa a turnaj sa nám podarilo vyhrať. O výsledkoch troch zápasov Nového Jičína musí rozhodnúť riadiaci súťaže pre MSK.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava – Blue Volley Ostrava A 2:0 (4,14)
VK Ostrava – Kojetín 2:1 (18,-17,12)
VK Ostrava – Opava 2:1 (14,-23,12)
VK Ostrava - Nový Jičín nehralo sa
V prvom zápase sme do súpera od začiatku poriadne bušili podaním. „Blúčko“ len ťažko dostávalo loptu na našu stranu siete. Množstvo našich esových podaní a pokazených medzihier súpera znamenalo veľký bodový náskok. V druhom sete sme na podaní ubrali a súper dokázal sporadicky bodovať.
V druhom zápase sme hrali proti vedúcemu družstvu v celej súťaži. V minulom kole sme Kojetín nedokázali príliš potrápiť, ale teraz už naša hra vypadala omnoho lepšie. V medzihrách sme vychytali časté ulievky aj technické údery. Z protiútoku naši smečiari Rozšafný a Vícha získavali cenné body. Vo vyhratých medzihrách bol často Stavárek, ktorý presne vyberal za našim blokom ulievky súpera. V druhom sete sme nedokázali udržať úroveň podania, čo Kojetín využil na vyrovnanie hry. V skrátenom sete sme mali pevnejšie nervy a podaním sme získali cenné víťazstvo.
V poslednom zápase turnaja sme dokázali v prvom sete domácich zatlačiť útokom na sieti. V druhom dejstve sa domáci zlepšili a naša istota sa vytratila. Urobili sme viacero chýb v poli na útoku aj nahrávke. Opava šikovnou hrou zápas vyrovnala. V treťom rozhodujúcom sete sa súperi vo vedení vymieňali. Už to vypadalo, že Opava nás zatlačí, ale v koncovke setu prišli naše chvíle. Výborné podania aj presná medzihra, nám umožnila útočiť. Dramatický zápas sme tvrdým útokom dokázali získať pre seba.
Boli sme radi, že hráči v poslednom turnaji roku hrali s vysokým nasadením a zvládli dramatické situácie v jednotlivých setoch. Pochvalu zaslúži celá zostava. Lebo sme zvládli náročné momenty. Priebeh turnaja ovplyvnil nezmyselný a nepochopiteľný postup Nového Jičína. Takéto riešenie je neférové a neuctivé voči všetkým súperom. Budeme čakať, ako sa riadiaca zložka súťaže zachová.
VK Ostrava: Vícha, Rozšafný, Prokeš, Tesař, Hanzĺík, Stavárek, libero Růžička, Bystroň, tréneri Kotula, Dvoran

Dňa 14.1.2024 hráme ďalší turnaj Krajského preboru v A skupine.
Všetkým Vám prajem pekné Vianoce v kruhu rodiny, veľa zdravia a šťastia v celom novom roku 2024!!!