Starší žáci třetí v krajském přeboru


Skupina A krajského preboru starších žiakov pokračovala v nedeľu posledným siedmym turnajom. Organizátorom turnaja bol Blue Volley Ostrava a hralo sa v známom prostredí starej haly na Jízdárne. Žiaci VK Ostrava odohrali solídne zápasy a v tabuľke turnaja obsadili druhé miesto. Tradičným víťazom sa stal Nový Jičín, ktorý ustál dramatické koncovky vo viacerých zápasoch.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava A 2:0 (21,19)
VK Ostrava - Nový Jičín 1:2 (23,-21,-9)
VK Ostrava – Olomouc 2:0 (22,13)
VK Ostrava - Opava A 0:2 (-21,-23)
Zostava VK Ostrava: Aleš Závodský, David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Martin Sonnek, Lukáš Filip, Patrik Vlček, Jan Matušek, Matěj Kukrecht. Trenér Roman Dvoran.
V prvom zápase bola hra veľmi vyrovnaná. Obidve strany robili chyby na podaní aj v medzihre. Súpera sme postupne dostali bodovo pod seba po razantnom útoku z okrajov siete. Podarilo sa nám v poli vychytať viacero technických úderov a vyšli nám bodové dohrávky. Hru sme dokázali udržať na dobrej úrovni aj v druhom dejstve. Dokázali sme sa vyvarovať chýb v sériách a zápas sme dotiahli do víťazstva.
V druhom zápase sme nastúpili proti Novému Jičínu so snahou prerušiť čiernu sériu prehier s týmto súperom. Od začiatku sme hrali odvážne a chyby v poli sme nahrádzali dobrým útokom aj presným podaním. Prvý set sme získali pre seba. V druhom sa súper zlepšil vo všetkých činnostiach. Dostali sme niekoľko priamych bodov z podania a viacej útokov nám súperi vychytali v poli alebo zablokovali na sieti. V rozhodujúcom treťom sete si Jičín získal náskok v úvode, keď sa nám nepodarilo presne prihrať podanie. Zápas sme prehrali, ale cenný bol bojovný výkon.
Po hladkom víťazstve nad Olomoucom dostali v poslednom zápase šancu hrať hráči z lavičky. Zmenená zostava dobre bojovala, ale Opava využila naše útoky bez razancie na cenné víťazstvo. V tomto zápase dostali priestor hráči z lavičky a svoje úlohy splnili. V konečnej tabuľke turnaja sme obsadili druhé miesto.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Posledný turnaj dlhodobej súťaže sme využili ako prípravu do kvalifikácie na finále MČR, ktorá nás čaká koncom mesiaca. V hlučnom prostredí sme odohrali dva náročné zápasy, jeden víťazne a druhý sme po boji prehrali. Nemohli sme príliš tlačiť podaním, lebo za ihriskom bolo minimum miesta na rozbeh. Množstvo podaní skončilo prešľapom aj v koncovkách setov. Celkove mala hra trochu iný priebeh. Konečné poradie v súťaži bolo jasné pred turnajom. Prvé tri družstvá sa už v tabuľke nemohli posunúť. V konečnom poradí súťaže sme skončili na treťom mieste, v minulej sezóne sme boli štvrtí. Turnaj bol pre všetkých prípravou na zmienenú kvalifikáciu, rozdelenie do jednotlivých kvalifikačných skupín bude známe v najbližších dňoch. Verím, že kvalifikáciu zvládneme a postúpime na záverečný finálový turnaj Majstrovstiev ČR.“