Mladší žáci nepostoupili na Mistrovství republiky


Výsledky:
VK Ostrava - Velké Meziříčí 0 : 2 (-20, -14)
VK Ostrava – Česká Třebová 2 : 0 (15, 15)
VK Ostrava – Blue Volley Ostrava 2 : 1 (-21, 8, 11)
VK Ostrava – Znojmo 0 : 2 (-13, -10)
VK Ostrava – Brno 0 : 2 (-13, -4)
VK Ostrava – Nový Jičín 0 : 2 (-15, -9)
Sestava VK Ostrava: Jakub Hanel, Martin Žarnovický, Alex Žarnovický, Jiří Tomis, Ondřej Čunta, Matyáš Slíva, Mikuláš Kroča, Vojtěch Vrkoč, Alexandr Najmon, Vojtěch Holuša, Oliver Krátký. Trenér: Martin Vaculík.
Naši mladí kluci si v rozlosované skupině B o tomto víkendu zahráli na kvalifikaci MČR o tři postupová místa do republikového finále. Skupina to byla těžká a tak se postup až tak nečekal. Tým VK Ostrava na utkání odcestoval kompletní a cílem bylo poprat se o jakékoli vítězství.
A v sobotu se to povedlo. Do postelí se odcházelo s vyrovnanou bilancí dvou výher a dvou proher. Vítězství se v úvodním utkání s Velkým Meziříčím sice neurodilo, ale zápas to byl, obzvláště v prvním setu, hezký a vyrovnaný. Další dva zápasy proti České Třebové a Blue Wolley Ostrava se povedly ještě lépe a náš mladý tým slavil zasloužené výhry.
Ve zbývajících zápasech, kde nás čekali favorité skupiny, jsme už vzdorovat nedokázali a prohráli. Obzvláště tým Brna vypadá velmi silně a bude na finále patřit společně se Znojmem k favoritům celé soutěže. V těchto zápasech už se zkoušeli mladí hráči na příští sezonu. Tým mladších žáků VK Ostrava tak zakončil turnaj pátým místem v kvalifikační skupině a na MČR se nekvalifikoval.
„Sobota se nám docela povedla. Konečně jsme zase vyhráli a nálada v týmu byla super. Víkend jsme si moc užili. Já osobně v kategorii mladších žáků zůstávám a už se moc těším na další sezonu. Zkušenosti s tohoto roku byly velké a důležité. Teď je ještě musíme převést do tréninků. Jako kapitán chci poděkovat celému týmu za to, že se makalo. Díky kluci,“ zhodnotil turnaj kapitán týmu Martin Žarnovický.