Mladší žáci skončili v krajském přeboru pátí


Všechny zápasy naši kluci sice prohráli, ale oproti minulému turnaji se ve všech utkáních opravdu ve výměnách hrálo. Obzvláště zápas proti Kojetínu byl z naší strany povedený. V našich řadách jsme přivítali nového hráče Jonáše a na mezihře to bylo okamžitě znát. I přesto, obzvláště kvůli soupeřově vrchnímu servisu a následném našem nekvalitním příjmu, byl náš tým ve všech utkáních poražen. Na tomto turnaji a vlastně i celkově v MS přeboru se VK Ostrava umístil na pátém místě.
Výsledky:
Nový Jičín B - VK Ostrava 2 : 0 (20,14)
VK Ostrava - Red Volley Frýdlant n/O 0 : 2 (-14,-14)
SK Kojetín 2016 - VK Ostrava 2 : 0 (15,22)
VK Ostrava - Blue Volley ZŠ Škarvady 0 : 2 (-17,-18)
Hráči: Jakub Hanel, Martin Žarnovický, Alex Žarnovický, Jiří Tomis, Ondřej Čunta, Matyáš Slíva, Mikuláš Kroča, Vojtěch Vrkoč, Oliver Krátký, Vojtěch Holuša, Jonáš Šarovský. Trenér: Martin Vaculík.
Hodnocení trenéra Martina Vaculíka:
„Jistá zkušenost z minulé účasti v A skupině byla dnes znát. Nicméně nám servis soupeřů dělal stále potíže. Naopak náš servis zatím tolik neškodí. Body si tak musíme uhrát většinou sami. V tomto ohledu hodně pomohl i náš nový nahrávač Jonáš. Bodů by mohlo být i více, ale v zápasech jsme poměrně dost střídali, což v této věkové kategorii osobně považuji za důležité. Musíme všichni pracovat na podání, abychom i my dostávali soupeře pod tlak. V příštích 14 dnech před kvalifikací na MČR v Novém Jičíně se na to hodně zaměříme. No a uvidíme. Soupeři jsou zase o kousek blíž. Držte palce.“
Příští turnaj pro naše mladší žáky bude kvalifikace na MČR v Novém Jičíně, 13. a 14. dubna 2019.