Starší žáci jsou stále mezi nejlepšími v kraji


Výsledky zápasov:
VK Ostrava – BlueVolley Ostrava 2:1 /19,-21,13/
Do prvého zápasu vstúpil súper veľmi odhodlane. Zatlačil podaním a na sieti získal viacero bodov útokom aj blokom. Postupne sme hru vyrovnali a začalo sa nám dariť podanie. Blokom sme dokázali ustrážiť dvoch najlepších smečiarov súpera, čím sme získali prvý set. V druhom sete bol presnejší a razantnejší súper. Náš opatrný útok a horšia koncentrácia na prihrávke znamenala v koncovke setu vyrovnanie. V rozhodujúcom skrátenom sete sa body striedali a nik nezískal rozhodujúci náskok. V závere sme dokázali účinnejšie zaservovať a po medzihre razantne zaútočiť. Naše družstvo po boji získalo cenné víťazstvo.
VK Ostrava - GreenVolley Beskydy 1:2 /23,-18,-14/
Aj druhý zápas bol od úvodu veľmi vyrovnaný. Striedali sme výborné momenty s chybami v medzihre aj na útoku. Súper tlačil podaním a následne bránil dvojblokom okraj siete. Z našej strany robil podaním cenné body kapitán Sulek. Cenný bol zisk prvého setu, keď sme v koncovke vyhrali dlhé výmeny. Po zmene strán zabrali Beskydy. Účinným podaním aj útokom dosiahli bodový náskok, ktorý sme len čiastočne korigovali. V treťom sete to bol znovu boj o každú loptu. Držali sme vyrovnaný stav. V závere nám chýbala odvaha na útoku aj nejaká lopta, ktorú by sme chytili v poli. Viackrát sme loptu odovzdali súperovi zadarmo a ten to dokázal využiť na víťazstvo. Hrali sme však vyrovnanú partiu s neúspešným koncom.
VK Ostrava - Nový Jičín A 0:2 /-7,-14/
Tretí zápas sme začali sériou nepresných prihrávok podania. Domáci získali vysoký náskok. Nedarilo sa nám ani po zmenách postavenia prihrať, ani zaútočiť. Súper hral kombinačne a ľahko sa na sieti presadzoval. My sme po nepresnej prihrávke loptu často len odovzdali. Súper tvrdým útokom trestal každú našu chybu. Domáci hru kontrolovali a ľahko získali dvojsetové víťazstvo.
Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Aleš Závodský, David Nguyen, Jan Kovařčík, Lukáš Filip, Daniel Starovič, Jan Mlčák, Filip Dao.
Hodnotene trénera Romana Dvorana: Bojovali sme nielen so súperom, ale aj sami so sebou. Hrali sme často staticky a v poli reagovali oneskorene. Z toho potom plynuli nepresné prvé lopty, ktoré nahrávač Sulek naháňal po celom ihrisku. Naše podanie často končilo v sieti a tým sme dávali súperom stále šancu na zisk bodov. S nepriaznivým vývojom v niektorých setoch sme sa síce borili, ale družstvo sa nevzdávalo, aj keď sa nedarilo. Hoci víťaz turnaja Nový Jičín vyhral všetky zápasy bez straty setu, naša hra s týmto súperom bola veľmi slabá.