Mladší žáci VK Ostrava ve dvou turnajích jen s jednou porážkou


Před měsícem se v neděli 14.1.2018 zúčastnili čtvrtého kola přeboru Moravskoslezského kraje mladších žáků. Jeli do Albrechtic u Českého Těšína a čekali na ně soupeři z Frýdlantu nad Ostravicí, Frenštátu pod Radhoštěm a tým Blue Volley Ostrava.

Turnaj se dá rozdělit z našeho pohledu na dvě úplně rozdílné části. Zatímco v prvních dvou zápasech s Frenštátem a Ostravou byl výkon hráčů perfektní, ve třetím utkání s Frýdlantem našim hochům možná došly síly a zápas prohráli. Nutno podotknout, že soupeř byl velmi kvalitní. Naši nejmladší kluci musí ještě zapracovat na udržení koncentrace po celou dobu turnaje. Druhé místo pro VK Ostrava tak bylo asi spravedlivým vyústěním celého nedělního klání.

Výsledky:

VK Ostrava - TJ Frenštát pod Radhoštěm 2:0 (13,11)

Blue Volley ZŠ Kučery - VK Ostrava 0:2 (-18,-10)

VK Ostrava - Red Volley Frýdlant nad Ostravicí 0:2 (-17,-15)

V neděli 11.2.2018 na náš tým mladších žáků čekal pátý turnaj Moravskoslezského přeboru. Opět byl organizován na kurtech v Albrechticích a dopadl pro nás skvěle.
I když start do turnaje byl hodně komplikovaný. Celou situaci popisuje trenér Martin Vaculík: „Ráno jsem přišel na sraz a měl jsem na místě k dispozici pouze čtyři hráče. Chřipková epidemie nás zasáhla plnou váhou. Místo pohodového přesunu do Albrechtic nás čekalo putování po Šenově a shánění dalších zdravých hráčů. To se nám sice povedlo, ale přípravu na utkání jsme pak měli pouze desetiminutovou.“
K dalšímu průběhu turnaje trenér už jen dodává: „I proto jsme v prvním setu proti Blue Volley prohrávali 13:0! Pak někdo mávl kouzelnou hůlkou, vše se otočilo a my vyhráli všechny zápasy. Super.“
Naši žáci tak postoupili do vyšší výkonnostní skupiny a v příštím kole 11.3.2018 je čekají již zdatnější soupeři.

Výsledky:

VK Ostrava - Blue Volley Ostrava ZŠ Kučery 2:0 (27,23)

TJ Nový Jičín C - VK Ostrava 1:2 (-19,11,-5)

VK Ostrava - Blue Volley Ostrava ZŠ Albrechtice 2:0 (12,15)