Starší žáci se udrželi v elitní skupině


Výsledky zápasov:
VK Ostrava - GreenVolleyBeskydy 1:2 /-21,21,-9/
VK Ostrava - Nový Jičín B 2:0 /17,12/
VK Ostrava - Nový Jičín A 0:2 /-15,-17/
V prvom zápase sme nedokázali zachytiť úvod setu. Súper získal rýchlo vysoký bodový náskok. Robili sme chyby vo všetkých činnostiach. Hra sa nám začala dariť až v druhej polovici setu a skóre sme dokázali postupne dotiahnuť. Beskydy v koncovke náskok ustrážili. V druhom sete sa družstvu daril útok aj podanie a o zápase rozhodol tretí skrátený set. V prvej časti sme nedokázali presne prihrať a súper bodovo odskočil a získal cenné víťazstvo.
Druhý zápas bol súbojom o udržanie v prvej skupine. Kvalita hry bola na našej strane, pekne sme útočili a podania často končili priamym bodom. Do hry zasiahli aj mladší žiaci Matěj Kukrecht a Jan Matušek a ukázali viacero pekných zákrokov na podaní aj v poli. Hru tvorila trojica Závodský, Sulek a Nguyen. Body v zápase sme získavali po presnej hre v poli a tvrdým útokom.
Tretí zápas sme začali nepresným príjmom podania. Domáce družstvo hralo kombinačne a rýchlym útokom sa na sieti ľahko presadzovalo. My sme nedokázali ubrániť sieť a v poli sa len ťažko dal tvrdý útok vychytať. Domáci hru kontrolovali a s prehľadom vyhrali aj druhý set.
Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Aleš Závodský, David Nguyen, JanKovařčík, Lukáš Filip, Filip Dao, striedali: Matěj Kukrecht, Jan Matušek.
Najlepší hráči: Závodský a Sulek.