Starší žáci skončili na domácím InterCupu šestí


Medzinárodný turnaj starších žiakov INTER CUP 2017 so hral medzi sviatkami v našej domácej hale SAREZA. Pozvanie na turnaj prijalo spolu osem družstiev z Poľska, Slovenska a Česka. Turnaj sa hral v dvoch štvorčlenných skupinách na dva hrané sety. Potom nasledovala finálová skupina a skupina o konečné umiestnenie.
VK Ostrava - Znojmo 0:2 /-21,-20/
V prvom zápase turnaja sme nezachytili úvod. Súper robil menej chýb vo všetkých činnostiach a podaním dokázal vždy bodovo odskočiť . Na našej strane sa hráčom nedarilo presne prihrať a na útoku z vysokých nahrávok sme body nedokázali získavať.
VK Ostrava – Púchov (SVK) 0:2 /-18,-15/
Hostia, ako favorit turnaja mali prevahu od začiatku. My sme sa snažili riskovať na podaní, aby súper nedokázal hrať pestrú a rýchlu hru. Táto taktika nám vychádzala iba čiastočne. Púchov dominoval na sieti aj pri hre z okraja siete, lebo dokázal tvrdým útokom zložiť loptu aj proti nášmu postavenému dvojboku. Naše pekné zákrokyv poli aj na sieti boli len sporadické a na vyrovnanejšiu partiu so silným súperom ich bolo málo.
VK Ostrava - Rybnik (PL)/ 0:2 /-16,-19/
Do tretieho zápasu sme nastúpili podľa rozpisu bez oddychu. Zápas sme hrali od úvodu so zbytočným rešpektom. V druhom sete sme peknými akciami dokázali súpera potrápiť. V skupine A sme obsadili štvrté miesto a ďalej sme v turnaji hrali v skupine o umiestnenie na 5. – 8. mieste.
VK Ostrava - GreenVolley Beskydy 1:1 /19,-24 /
V prvom zápase o umiestnenie sme hrali pekne v útoku. Dokázali sme presne prihrávať a vyhrať niekoľko dlhých výmen po presných zásahoch v poli. V druhom sete sa súper nevzdal a využil niekoľko našich chýb na podaní aj v útoku. V koncovke setu nám chýbala razancia a viacej odvahy pri útoku. Predvedený výkon bol ale určite zlepšením.
VK Ostrava - Nové Mesto nad Váhom (SVK) 2:0 /20,16/
V našom poslednom zápase sme zahrali s chuťou. Hra sa darila vo všetkých činnostiach. Podaním sme tlačili do súpera a body sme získavali aj po zákrokoch v poli. Nasadenie v hre nám vydržalo a výhra v záverečnom zápase chlapcov povzbudila.
Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Augusta Matěj, Aleš Závodský, Jakub Pelikán, David Nguyen, Jan Mlčák, Daniel Starovič. Najlepší hráči: Závodský, Sulek.
Konečné poradie INTER CUP 2017:
1. TJ Nový Jičín A
2. VK Púchov (SVK)
3.Rybnik (POL)
4. Radlin (POL)
5.VK Znojmo
6.VK Ostrava
7.GreenVolleyBeskydy
8. Nové Mesto n. Váhom (SVK)
Turnaj bol výborným spestrením sviatkov. Slúžil nám na porovnanie výkonnosti s ostatnými družstvami. V piatich zápasoch sme si dobre zatrénovali, škoda že sme hrali len so sedmičkou hráčov. Podobný, voľnejší prístup zvolili aj naši súperi a turnaj sa hral tradične v priateľskej atmosfére. Boje o body a výsledky nás čakajú v novom roku.