Petr Šulista věří v brzký návrat našeho kapitána

Petře, jak hodnotíš sobotní zápas v Příbrami? 
Cítím, že jsme zápas odehráli nějak bez koncentrace. Chyběl nám stejně jako s Karlovarskem zraněný univerzál a kapitán Matěj Šmídl. My nemůžeme hrát bez univerzála. Soupeř si nás přečte během deseti míčů a my už ho pak nemáme jak překvapit. Hrajeme jen přes levý kůl a to je málo. 
Přesto jsme si ve druhém i třetím setu udělali náskok.
Ano, ale když vedeme 16:13 a já zahraju pipe (útok ze zadní zóny) do jednobloku a pak přijdou dva auty, nemůžeme myslet na úspěch. Těch chyb bylo v naší hře strašně moc. 
Jaká byla atmosféra v Příbrami? Dolehlo to na vás? 
Hala nebyla plná jako loni na každý zápas. Čekal jsem více diváků. Na nás to nemělo vliv. Pořád tam má manažer Peterka poznámky nejen na mou adresu, ale s tím se musíme vyrovnat.
Zajímavě jsi cestoval sestavou i s ohledem na působení Lukáše Vašiny na postu univerzála.
Ve druhém setu jsem na svém postu útočil zepředu, na postu univerzála ze zadní pozice. Byl pak dobrý nápad trenéra, že jsem na třetí set šel čistě na postu univerzála. Hrál jsem tento post poprvé, nechci se na to vymlouvat. Měl jsem se s tím i já lépe vypořádat. 
Bude po Novém roce Ústí nad Labem ideální soupeř na vrácení se do herní pohody? 
Bude to zápas po delší době. Ústí bude nepříjemným soupeřem, ale my tvrdě potrénujeme mezi svátky a musíme vyhrát. A samozřejmě věříme v brzký návrat našeho kapitána.