Příbram - Pohled na statistiku zápasu očima Honzy Václavíka

Jedno z nejméně vydařených utkání v této sezoně. Proti Kocourům z Příbrami jsme nenabídli téměř nic, proč bychom mohli pomýšlet na vítězství.
K zápasům jako byl tento, statistiky ukazují poměrně jasná čísla. Obrana na síti 5 bloků pro naše blokaře, dvojnásobek pro příbramské. Podání 9 chyb na 4 esa za Ostravu, Kocouři 7 chyb na 6 es. Přihrávka byla jediná herní činnost, kde jsme soupeři konkurovali. Ostrava 73% pozitivních, z toho 36% excelentních, Příbram 70% a 38%. 
A opět onen neomylný faktor X ovlivňující výsledky utkání - útok. Čtrnáct nevynucených chyb při útoku, dalších 10 do bloků a celková efektivita 39% jsou čísla napovídající naše značné trápení v této činnosti. Ani soupeř nemá nikterak ohromující čísla v ofenzívě, celková úspěšnost 47% je však vynahrazená nižším počtem bodů věnovaných soupeři: chyby 3 a do bloků 5 útoků. Toto vše se zásadně projevilo v kolonce plus-minusových bodů, Ostrava +5, Příbram +31.
V posledních utkáních se snažíme najít náhradu za zraněného Matěje Šmídla. Někdy se nám to daří více, jindy méně. V tomto zápase se to nepodařilo. Podle statistik ČVS aktuálně obsazujeme 9. místo v úspěšnosti útoku mezi všemi týmy extraligy. To je jeden z důvodů, proč jsme více nebodovali v posledních utkáních.
Přeji všem veselé Vánoce a 7. ledna se uvidíme doma při zápase proti Ústí nad Labem. 
Honza Václavík
 
Pribram stat web
Pribram OVA stat web