Karlovarsko - Pohled na statistiku zápasu očima Honzy Václavíka

VK Karlovarsku se poslední dobou daří, vyhráli posledních 5 zápasů v extralize a k tomu přidali vítězství v CEV Cupu nad estonským Tallinem. Přesto chybělo velmi málo a o body do tabulky exraligy jsme se dělili. 
Na příjmu to byla vyrovnaná bitva. Ostrava 51% pozitivních, z toho 28% excelentních a 11chyb, KV 48% pos., z toho 32% exc. a také 11 chyb. Pokud je možné věřit statistice a jedenáctkrát jsme zavrávorali na příjmu, je to stále zbytečně vysoké číslo. 
Celkově byl zápas skoupý na chyby v útoku. Šest chyb v ofenzívě na čtyři sety pro náš tým není nikterak špatné číslo, konečná potence na útoku 48%. Karlovarsko 8 chyb v útoku, při úspěšnosti 55%. Malý počet chyb dokazuje, že oba týmy zaznamenaly v plus minus bodech kladné cifry (KV +27, VKO +19).
Nejvíce bodující hráč na straně Varů Michal Kriško dostal 45 nahrávek (poměrně vysoké číslo na 4 sety) a dopustil se pouze 4 nevynucených chyb a dvakrát jsme ho zablokovali. Podobně nadprůměrně zahrál i náš nejvíce bodující hráč Petr Šulista, 34 nahrávek, žádná chyba a 3krát do bloků.
Na přímé body z bloku to byl průměrný až podprůměrný zápas. Ostrava 6 bloků, KV 9. Pochvalou pro naše krajní útočníky je nízký počet bloků karlovarských středových hráčů. Před zápasem jsme rozebírali, že jak Tomáš Široký, tak Henri Treial patří mezi nejlépe blokující hráče v soutěži a že se jim určitě musíme na útoku vyhnout. Podařilo se, Široký 1 bod z bloku a Treial žádný.
Bojovnost, zanícení, zaťaté pěsti, to vše nás ctilo celý zápas. Opravdu jsme se rvali v každém setu, ale tentokrát chybělo trošku volejbalu. Ve vyrovnaném zápase často o prohře rozhoduje menší bojovnost a agresivita, nás nyní maličko “zradil” volejbal. Tuto variantu považuji za přijatelnější, když prohrát tak s hlavou vztyčenou. Prohra však mrzí stejně.
Ze statistik vybral Jan Václavík, asistent trenéra VK Ostrava
 
KV web
 
 
 
ovaKV web