Bojovností jsme až do konce odolávali favoritovi z Varů

Extraliga mužů – 10. kolo
VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava 3:1 (24,-20,19,27)
VK Ostrava: Šoltys, Biernat, Kotas, David, Šulista, Janků – Vašina. (Střídali: Šmídl, Balon, Lach). Trenér Zdeněk Šmejkal, asistent trenéra Jan Václavík. 
1. set
Do utkání jdeme se změnami v základní sestavě. Na postu univerzála dostává důvěru v základní sestavě po předešlých dobrých výkonech Radek Šoltys, na liberu je místo nemocného Matěje Lexe Lukáš Vašina. Po našem dobrém vstupu do zápasu se oba celky přetahují o každý bod. K vidění je atraktivní volejbal plný dlouhých výměn. Za stavu 23:23 vyhodí zbytečně Biernat podání mimo vymezené čáry. Po našem srovnání se při druhém setbolu domácích na bloku zraní Petr Šulista. Naštěstí může v dalším průběhu zápasu pokračovat. „Petr má lehký výron v kotníku, snad to bude dobré,“ vysvětil asistent trenéra Jan Václavík. Po našem špatném příjmu jdou domácí do vedení. 
2. set
Druhý set je v naší režii. Brzy soustředěným výkonem vedeme o pět bodů. Karlovarsko se stále opírá v zápase o stabilní výkony Kriška s Hudečkem, ale naši hráči drží velmi kvalitním výkonem dostatečný náskok. V koncovce uhrává Šoltys důležité rozehry a s přehledem vyrovnáváme stav zápasu pětibodovým vítězstvím v setu. 
3. set
Po bodové houpačce v úvodu třetí sady se domácí výbornou obranou na síti dostanou do vedení, na které reaguje Zdeněk Šmejkal oddechovým časem, který padne na úrodnou půdu a skóre se opět srovnává. Karlovarsko zlomí třetí set po druhém technickém oddechovém čase kvalitním servisem a spolehlivým výkonem univerzála Kriška . Po výsledku 25:19 jsou domácí blíže vítězství. 
4. set
Čtvrtý set, to byl opravdu litý boj o každý míč. Naši hráči bojovali nadoraz. Povětšinou jsme ve vedení o dva až tři body. Stav 17:20 vypadá velmi nadějně. To již na postu univerzála působí místo Šoltyse Balon. Samotná koncovka je nervy drásající. Za stavu 22:23 nás může Balon poslat ke dvěma setbolům, ale nepodaří se. Nakonec máme tři setboly, domácí dva mečboly. Ten druhý promění po přešlapu Balona v útoku. Po hrdém boji jsme padli. 
Asistent trenéra Jan Václavík pochválil po utkání hlavně bojovnost týmu. „Bojovnost kluků se mi opravdu líbila a nemáme jim co vytknout. Chybělo nám dnes více volejbalu, což rozhodlo koncovky prvního, třetího a čtvrtého setu. Na druhou stranu je pro mne přijatelnější tahle varianta, než kdyby to bylo naopak a my měli více volejbalu a méně bojovnosti,“ dodal k zápasu v Karlových Varech asistent trenéra.