V Liberci jsme drželi krok pouze první set

Extraliga mužů – 8. kolo
VK Dukla Liberec – VK Ostrava 3:1 (-23,20,12,14)
VK Ostrava: Šmídl, Biernat, Kotas, David, Janků, Šulista – Lex. (Střídali: Balon, Bořuta, Dvořák). 
1. set
Úvod zápasu je zcela v naší režii. Tlačíme kvalitním podáním a výborně bráníme na síti. Brzy získáváme až pětibodový náskok, který se snaží domácí trenér Nekola narušit oddechovým časem. I když se Liberec snaží s naším vedením něco dělat a dostane se na dohled dvou bodů, my jsme stále vepředu. A to darujeme několik bodů soupeři při přešlapech u podání, v útoku i zbytečnými technickými chybami. I když v samotné koncovce vedeme 20:23, Liberec se nakonec při kvalitním podání Patuchy dotáhne na bod, ale jsme to my, kdo zaslouženě vítězí v úvodním dějství zápasu. „První set byl odehrán z naší strany výborně. Podali jsme disciplinovaný výkon a Liberec jsme perfektně ubránili,“ řekl k jediné vydařené pasáži zápasu z naší strany asistent trenéra Jan Václavík. 
2. set
Druhá sada se zlomí za stavu 5:5. Liberec nastartuje nahrávač Janouch kvalitním podáním a my rázem musíme likvidovat pětibodové manko. Několikrát se nám ho o dva body podaří snížit, ale domácí jsou v tu chvíli agresivnější na podání a výborně brání na síti. Mnohdy máme problém složit míč na druhou polovinu i na několikátý pokus. Když se soupeři přiblížíme, vyrobíme chybu a Liberec v poklidu dokráčí k vyrovnání stavu zápasu. „Liberci šel lépe servis a my jsme se v tom zápase začali úplně ztrácet. Zápas byl ovlivněn špatným výkonem rozhodčích,“ hodnotil Václavík zlom v utkání a špatný výkon dvojice rozhodčích. 
3. set
Liberec je v laufu. Dělový servis Patuchy a výborné bloky nás dostanou do hluboké defenzívy. Hned z kraje prohráváme 9:2. Z nepřipravených pozic jsme bohužel v útoku bezradní. Za stavu 13:3 je zápas přerušen zmatky při střídání, kdy chce trenér Šmejkal poslat na hřiště dvojici Balon, Bořuta, ale nakonec musí místo našeho druhého nahrávače zaskakovat netradičně na jednu výměnu Kotas. „Filipu Bořutovi upadlo číslo na dresu, nemohl být tedy vpuštěn. My jsme to nejprve řešili tejpem a pak jsme mu to číslo napsali, proto tam byla tak velká prodleva,“ vysvětlil asistent trenéra Jan Václavík. Set se po našem prostřídání, kdy se do zápasu dostane i Dvořák, jen dohrává. 
4. set
Bohužel obraz hry se nezměnil ani v posledním setu. Liberec zcela suverénně od prvního míče kráčel ke třem bodům. Nedaří se nám nic, soupeř nás tlačí a do toho jsme často nespokojeni s výroky rozhodčích, jejichž výklad nečistého hraní byl v tomto utkání mnohdy opravdu velmi rozporuplný. Do rychlé koncovky jde Liberec s náskokem deset bodů, nakonec vyhraje o jedenáct. „Je to škoda. Liberec se doposud trápil a myslím si, že mu tak jednoznačné utkání nakonec přišlo vhod, protože jeho výkony a výsledky nebyly dosud kdovíjaké. Domácí musí být za takové body vděční,“ dodal po nevydařeném utkání Jan Václavík.