Skvělý servis podle trenéra Šmejkala rozhodl o vítězství

Hostující trenér Roman Macek byl pochopitelně z výkonu svých svěřenců silně rozladěný. „Gratuluji Ostravě k zasloužené výhře. Byl to jasný zápas, my jsme v něm neměli dnes co nabídnout,“ uvedl k utkání stručně zlínský kouč. 
Kapitán Zlína Pavel Kolář marně hledal nějaké kladné stránky na výkonu hostujícího týmu. „Nebyla žádná činnost, v které bychom byli lepší než náš soupeř. Ostrava výborně podávala a my jsme měli velké problémy na útoku,“ dodal Pavel Kolář. 
Právě v dobrém podání našel největší přednost v pozápasovém hodnocení náš trenér Zdeněk Šmejkal. „Servis nám šel extrémně dobře. Zatlačili jsme Zlín a ten nemohl hrát kombinačně. Jeho vysoké míče jsme následně ubránili. Náš důraz na servisu zápas rozhodl,“ řekl Zdeněk Šmejkal. 
Poprvé v sezoně dal na bloku přednost Ondrovi Lachovi a jeho sázka na nového blokaře v základní sestavě se vyplatila. „V Brně jsme skoro vůbec neútočili středem a naši útočníci na kůlech byli přetíženi. Honza David se v Brně trápil. Potřeboval si odpočinout. My ho nezatracujeme. Ondra je živějším typem hráče a dnes v obraně splnil přesně to, co jsme od něho čekali,“ doplnil ke změně v sestavě Zdeněk Šmejkal. 
Kapitán Matěj Šmídl sehrál také velmi vydařený zápas. Dařilo se mu podání a předváděl velkou variabilitu v útoku. Také on potvrdil servis jako rozhodující faktor zápasu. „Vždy pak následovala výborná obrana v poli i na síti,“ řekl po zápase. „Zlínu jsme dnes nedali šanci a vůbec s námi nestačil držet krok.“
IMG 2589
 
IMG 2678
 
Foto Jiří Seidl