Smetli jsme Zlín! To byla jízda!

Proti jednomu z aspirantů na čelní příčky extraligy jsme sehráli vynikající utkání. Zlín jsme přehráli ve všech herních činnostech a eliminovali jsme všechny jeho zbraně. Soustředěný výkon neměl vadu na kráse a od začátku jsme kráčeli k jasné výhře.
Extraliga mužů – 5. kolo 
VK Ostrava – VSC Fatra Zlín 3:0 (14,18,12)
VK Ostrava: Šmídl, Biernat, Kotas, Lach, Šulista, Janků, Lex. Trenér Zdeněk Šmejkal, asistent trenéra Jan Václavík. 
VSC Fatra Zlín: Kolář, Porubský, Čechmánek, Navláčil, Hupka, Kostoláni, Obdržálek. Trenér Roman Macek. (Střídali: Přikryl, Motyčka, Barák) 
1. set
Do utkání jsme před téměř zaplněnou halou Sareza šli se změnou oproti tradiční základní sestavě. Na bloku Jana Davida nahradil Ondřej Lach. 
Na první míče se naši hráči nekoncentrují a tři míče patří Zlínu. Poté však zpřesníme obranu na síti a jsme zpět v utkání. 
Pomůže nám k tomu výborná série Matěje Šmídla na podání a rázem za stavu 7:4 si musí brát oddechová čas brát hostující trenér Roman Macek. Při podání našeho kapitána jsme uhráli skvělých osm bodů. Vynikající kvalitu na podání potvrdí také Petr Šulista a za stavu 12:5 má Roman Macek vyčerpány oba timeouty pro první set. Po technickém timeoutu předvádí na podání David Janků další sérii. V prvním setu nám vycházely všechny herní činnosti od kvalitního podání až po důrazný útok ze všech pozic. Nakonec vítězíme hladce 25:14. 
2. set
Ve druhém setu si od začátku budujeme náskok. Vysokou úroveň podání nadále drží Matěj Šmídl. Stejně jako v prvním dějství zápasu ho následuje Petr Šulista. Zlín nadále předvádí bezkrevný výkon. Vedeme 10:5 a soupeř si s naší hrou neví rady. Tlačíme soupeře, přímý bod z podání si připíše také Ondřej Lach a do druhého technického oddechového času jdeme opět s velkým náskokem 16:8. Pro druhé dějství má hostující trenér Roman Macek vyčerpány timeouty za stavu 18:9. Hosté sice při podáních Čechmánka a Koláře snižují náš náskok na čtyři body, ale obětavost našich hráčů v poli zastavuje první vydařenou sérii Zlína. David Janků je k nezastavení jak v útoku, tak na podání. Ve druhém setu vítězíme v poměru 25:18. 
3. set
Obraz hry se nemění ani ve třetí sadě. Stále se nám náramně daří na podání a do prvního technického oddechového času jdeme s vedením 8:3. Během čtyř míčů je nucen hostující trenér Roman Macek vyčerpat svůj příděl timeoutů i pro třetí dějství zápasu. Výkon jeho svěřenců se stále nelepší. Pestrou hrou navyšujeme náskok a zápas spěje k rychlému konci. Do koncovky třetího setu a celého zápasu máme na soupeře k dobru deset bodů. Zlín dohrává zápas zcela rezignovaně, my naopak ve velké volejbalové pohodě. Za 76 minut je po esu Václava Kotase hotovo.