Změny ve složení extraligového týmu


„Je to docela dobrá dvojice, mohla by být základem našeho týmu, čímž ale neodsouvám Kubu Balona. Počítáme se všemi hráči, kteří zůstali, všichni dostanou šanci místo v sestavě si vybojovat,“ upozornil Zdeněk Šmejkal.
Z minulého kádru zůstali blokaři Jan David a Václav Kotas, smečař Jakub Balon a univerzál Matěj Šmídl. „Někteří hráči odešli, i když měli smlouvy, ale to jsem chtěl,“ uvedl trenér Šmejkal. „Pokud nemají vztah k týmu, pokoru před prací, tak není potřeba, aby tady byli, bylo by to jen prodlužování agonie. Snažíme se postavit tým mladší, méně zkušený, ale schopný dát do hry srdce.“
Blokař Michal Čechmánek se vrátil do Zlína, pryč jsou smečaři Dominik Fořt a Adam Záhorský i libera Petr Dohnal a Daniel Rohel. Pryč je i americký smečař Mikelis Berzins, o něhož kouč stál. „Ten měl ale roční smlouvu a vrátil se do Ameriky,“ řekl Šmejkal.
Neuvažoval o tom, že by přivedl některé hráče z Waldviertelu? „To bych klubu nemohl udělat, že bych odešel a ještě někoho vzal s sebou,“ usmál se trenér.
A co přetáhnout do Ostravy někoho ze soupeřů? „Vhodné posily bychom našli, ale ekonomická síla našeho klubu není taková, že bychom si to mohli dovolit. Navíc transfery cizinců jsou hodně drahé.“
Přesto je možné, že Ostravští budou mít jednoho z hráčů z Polska. „Ještě hledáme blokaře, smečaře i libera, pokud by Honza hrát nemohl. Po liberu ale můžeme sáhnout do juniorského týmu,“ dodal Zdeněk Šmejkal.
Zdroj: http://sport.idnes.cz/volejbal-ostrava-zdenek-smejkal-rozhovor-fg6-/volejbal.aspx?c=A160616_114704_volejbal_ald

Jiří Seidl