V Brně jsme odešli poraženi po čtyřech setech

Extraliga mužů – 6. kolo
Volejbal Brno – VK Ostrava 3:1 (7,-24,20,26)
VK Ostrava: Jambor, Dvořák, Kotas, Polynski, Jarosinski, Fořt – Sobczak. Střídali: Radim Závodský, Aleš Závodský, Vašíček, Mazoch. Trenér Richard Vlkolinský.
Bez zraněného smečaře Matouše Vancla jsme vstoupili do utkání katastrofálně a prohráli první set propastným rozdílem 18 bodů. „I když jsme se na utkání přes týden dobře přípravou naladili, v prvním setu jsme působili hodně nervózně. Ani jsem ve vynucených oddechových časech na hráče nemluvil. Ten špatně odehraný set nás hodně zabrzdil,“ vrátil se k nevydařené první části zápasu trenér Vlkolinský.
Do druhého setu ponechal trenér základní sestavu z prvního setu. „Změnili jsme rotaci na nahrávce. Byli jsme již lépe připraveni na herní varianty bez zraněného smečaře Vancla. Dokázali jsme se vrátit do zápasu a dobře jsme hráli i první polovinu třetí sady. Nezvládli jsme ale tři postavení a manko pěti bodů do konce setu již nesmazali,“ okomentoval Vlkolinský druhý a třetí set zápasu.
I ve čtvrtém setu nám Brno v jednom postavení bodově uniklo, ale tým ukázal za stavu 22:18 bojovného ducha a vynutil si vyrovnanou koncovku. „Rozhodly po našem srovnání dva momenty. Nekritizuji rozhodčí, ale měl nás nechat se tahat o každý bod a nepískat dvoják našeho nahrávače. Na Euru v Ostravě se nepískaly horší věci. Pak jsme vyrobili po servisu na tělo nevynucenou chybu a bylo po zápase. Zatím prohráváme zápasy proto, že nejsme to my, kdo byl iniciativní a nemusel dotahovat. Když se na soupeře dotáhneme, rozhodují detaily. Musíme na tom pracovat, abychom začali sbírat postupně sety a také výhry,“ dodal trenér VK Ostrava.