Zbytečně ztracené body s Black Volley Beskydy


Black Volley Beskydy – VK Ostrava 3:2 (20,-33,-20,20,12)

Do prvního setu jsme vstoupili bez jakékoliv snahy o vítězství. Bojovnost se našemu týmu vrátila v druhém setu, který jsme vyhráli v nesmírně dramatické koncovce 35:33. Po třetím jasně vyhraném setu však přišel nečekaný zvrat, našim hráčům se přestalo dařit ve všech činnostech. Ani počáteční příkladné nasazení v posledním pátém setu nepřineslo kýžený výsledek a z místecké haly si vezeme jediný bod útěchy.

„Spokojený nejsem,“ uvedl hned pozápase trenér Vlkolinský. „Myslím si, že jsme to měli dobře rozehrané hlavně po emotivním druhém setu, Domácí velmi dobře využili domácí prostředí. Předčili nás na podání a my jsme nedokázali odpovědět. Trvalo nám dlouho, než se nám podařilo prosadit naši hru. Ale čtvrtý set, ta ztráta koncentrace, někteří hráči, jako by nebyli ani ve své kůži, to ne. Když se vyhrává, je povinnost, abychom hráli to, na čem jsme se domluvili a měli jsme zápas dohrát do konečného vítězství. Musíme dále pracovat, a jdeme dál.“

Průběh zápasu:

Do 6:6 byl v prvním setu vyrovnaný stav, pak ale domácí odskakují na 9:6 a my si bereme oddechový čas. Za stavu 10:6 další oddechový čas. Do té doby naši hráči nezablokovali ani jeden míč, naproti tomu úspěšnost Beskyd na bloku je velmi vysoká. Útočíme do bloků, a když se pokusíme o „ulívku“, tak ji Beskydy v klidu zvednou. Před koncovkou se hra sice vyrovnává, hlavně díky tomu, že Beskydy kazí několik servisů v řadě. Přesto pohodlně dokráčí k vítězství.

Ve druhém setu se při dobrém podání Dvořáka a Vancla dostáváme do vedení 5:8. Dvakrát se neprosadil Fořt a je to 10:10. Při podání Kotase, kdy Beskydy mají problém na příjmu, se dostáváme do vedení 12:15. Další dvě esa přidává Dvořák a vedeme už 13:18. Postupně přidáváme chyby a nemůžeme se prosadit v útoku a je to rázem 23:23. A teď začíná neskutečná přetahovaná, na obou stranách se střídají setboly. Až za stavu, kdy vedeme 34:33, přichází na podání Bauman, lehké podání na jistotu, na středu se nesejdou nahrávač Provazník a Muroň a míč sklepne Jambor na polovinu soupeře. Vítězíme 33:35.

V dalším setu začneme dobře, ale náš mírný náskok sníží podávající Benda. Zlepšily se naše bloky a postupně se Beskydám vzdalujeme na 15:11. Chvíli si náskok držíme, pak však Beskyd sníží na 22:19. Trenér Vlkolinský si bere time-out a po něm už set v poklidu dohrajeme.

Absolutně nezvládáme začátek čtvrtého setu a hlavně zásluhou Mečiára jdou Beskydy do vedení 5:1. Domácí skvěle podávají, další esa přidají Motyčka i Benda a je to 11:4. Stav utkání se dostane až na 18:10. Ještě snížíme po dvou esech Vancla na 17:20. Ale pak už si to Beskydy v klidu uhrají na 25:20.

Pátý set je do stavu 11:10 vyrovnaný, pak přišlo několik nepozorností na naší straně a domácí přidali tři body. Jarosinski sice esem o pásku stav zkorigoval o jeden bod. Následně však zápas ukončil symbolicky Mečiar z pozice pipe.