Oliver Sedláček přestupuje do Českých Budějovic


„Měsíc před koncem sezony mě začali oslovovat především trenéři z českých klubů,“ komentuje historii svého odchodu Oliver Sedláček. „ Přemýšlel jsem sice i o zahraničním angažmá, ale po delším uvažování, i s ohledem na situace s covidem, jsem usoudil, že bezpečnější bude zůstat v Česku. No a potom mi přišla nabídka z Jihostroje a já s ní souhlasil. Budějovice se mi líbí nejen jako volejbalový klub, ale také jako město k životu, což je osobně pro mě také důležitý faktor při výběru působiště.“ A s úsměvem dodává: „Město se líbí i mé přítelkyni Terezce, která slíbila, že půjde se mnou, což mě také přesvědčilo o správném rozhodnutí. Jihostroj má tradici, hrají tam dobří hráči, a co jsem už dříve sledoval, tak tam chodí i spousta fanoušků a to je vždycky super,“ komentuje Oliver Sedláček svůj přesun z Ostravy do Českých Budějovic.
„Na Ostravu budu vzpomínat jen v tom nejlepším. Nevím, jestli ještě někdy zažiju tak skvělou partu, jako byla právě v Ostravě. A co se mě týká, tak díky Ostravě jsem se dostal tam, kde jsem. Vyrostl jsem volejbalově právě tady. I když jsem Zlíňák, tak Ostravu považuji za svůj mateřský klub. Bude mi to tady určitě chybět, ale zároveň se těším na novou sportovní i životní etapu,“ dodává Oliver.
Mladý blokař bojuje nyní v reprezentačním dresu o konečnou nominaci na Mistrovství, které se bude konat v září v Ostravě.
„Zatím jsme ve fázi přípravy, máme za sebou pouze dva přátelské zápasy a budeme to ladit. Každopádně udělám vše pro to, abych se do nominace dostal, a kdybych si i zahrál, tak to by byla paráda. Hlavně ale, abychom jsme všichni zůstali zdraví a ostatní půjde,“ dodává Oliver Sedláček.
Náš volejbalový klub chtěl ještě spolupráci s Oliverem Sedláčkem prodloužit. „Je to stále mladý hráč a byli bychom rádi, kdyby u nás ještě chvíli zůstal a šel od nás přímo do zahraničí,“ říká na adresu odcházejícího blokaře manažer VK Ostrava Tomáš Zedník. „Oliver však vnímá přesun do Českých Budějovic jako posun ve své kariéře a my to tak musíme brát. U nás byl od juniorů. Je to velmi talentovaný hráč, pracovitý a proto se taky dostal tak brzy do reprezentace. Talent má po svém otci a nyní je jen na něm, jak se jeho další kariéra bude odvíjet. My mu děkujeme za výkony, které v našem dresu odvedl.“