Trenér Šmejkal odchází s potleskem

V těžkém období, když byl z klubu nezákonným vedením vyhozen po vítězném domácím utkání s Kladnem 21. listopadu 2015, slíbil, že přijde zpět, až se navrátí legální vedení klubu. Slovo splnil, i když ho práce v rakouském Waldviertelu bavila.
„Snažili jsme se ho přemlouvat, ale proti argumentu, že dal své slovo o návratu i ve Waldviertelu, jsme nemohli mít žádný adekvátní protiargument,“ doplňuje Pavel Žurek. „Teď už nám žádný slib nedával, ale pokud se někdy při volejbalové práci potkáme, určitě budeme rádi.“
Jeho trenérská práce je úspěšně spojena s VK Ostrava od roku 2010. První rok ještě VK DHL. V našem klubu působil sedm sezon, jednu z nich ne vlastním přičiněním nedokončil.
Jak je rozepsáno níže, byly to většinou velmi úspěšné sezony. Když se před uplynulou sezonou vrátil a sestavil tým mladých, většinou neznámých hráčů, nikdo nečekal, na jak vysoké herní úrovni se bude tým pohybovat. „Byl to právě on, kdo z těch hráčů udělal skvělý tým a z hráčů opravdové hráče,“ hodnotí letošní sezonu Pavel Žurek. 
A takto se vyjadřuje o jeho práci nejbližší spolupracovník, asistent Jan Václavík (rozhovor s ním se objeví na našem webu příští týden): „Jak při tréninku, tak v zápase se snaží, aby se dodržovaly technické i taktické prvky naší hry. Což chce každý trenér. Přesto rozdíl mezi představou trenéra a samotnou realizací bývá obrovský. Trenér Šmejkal svým přístupem dokáže tento rozdíl smazat.“
Výsledky působení trenéra Zdeňka Šmejkala v našem klubu:
Sezona 2010/11 - 2.místo Extraliga, 2.místo ČP, Challenge Cup 8.-16.místo
Sezona 2011/12 - 4.místo Extraliga, 1.místo ČP, 1.místo Československý pohár
Sezona 2012/13 - 1.místo Extraliga, 4.místo ČP
Sezona 2013/14 - 5.místo Extraliga, 5.-8.místo ČP, Champions League 4.místo
v zákl. skupině
Sezona 2014/15 - 9.místo Extraliga, 1.místo ČP
Sezona 2016/17 - 7.místo Extraliga, 5.-8.místo ČP