Po obrovském dramatu srovnáváme čtvrtfinálovou sérii

Čtvrtfinále play off extraligy mužů – 2. zápas
VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava 2:3 (-19,-22,21,16,-13)
Stav na zápasy 1:1. 
1. set
Do zápasu vstupujeme nažhaveni a agresivním podáním vedeme při prvním technickém oddechovém čase 5:8. Po výborné sérii Šulisty na podání je přinucen domácí trenér Novák vzít za stavu 5:11 time out. Naše hra nemá slabin. Výborné podání i příjem, Biernat má možnost mnoha zipů sobů útočné distribuce, všichni hrají naprosto koncentrovaně. Karlovarsko nemá čím reagovat. Do koncovky jdeme s náskokem pěti bodů a nakonec po čistém esu Davida vyhráváme první sadu 19:25. 
2. set
Ve výborném výkonu pokračujeme i ve druhém setu. Tlačíme vynikajícím podáním a brzy si vytvoříme šestibodový náskok (5:11). Pak se ale nevyvarujeme několika nevynucených chyb v útoku a při dobrém podání Hudečka se Karlovarsko dostává na dohled. Když se k Hudečkovi tradičně na podávací lajně přidá kvalitou Kriško, od stavu 14:14 začne boj o každý míč. Na chvíli vypadne z role do té doby bezchybný kapitán Šmídl.  Před koncovkou vedeme po nevynucené chybě Hudečka 19:21. Domácí ještě jednou srovnají stav, ale rozhodující náskok si vytvoříme při účinném podání střídajícího Vašiny. Druhý set vyhráváme 22:25. 
3. set
Do stavu 9:12 ve třetí sadě jsme pořád o krok vepředu. Pak při podání Končála domácí výbornou obranou na síti otáčejí průběh. Od stavu 17:14 diktuje Karlovarsko vývoj zápasu. Nám odchází kvalitní podání a brzy prohráváme dobře rozehranou sadu 25:21. 
4. set
Vary jsou v laufu, pěti bloky v řadě a naší technickou chybou vedou 6:0.  Trenér Šmejkal už stačil vyčerpat oba dva oddechové časy. Nic nepomáhá, nemůžeme dostat míč na polovinu soupeře. Až při podání střídajícího Šoltyse upravujeme na 9:5. Je to však naše labutí píseň v tomto úseku zápasu. Chybujeme v útoku, při druhém technickém oddechovém čase vedou domácí již 16:8. Skóre před koncovkou je hrozivé – 20:9. Nakonec si zahrají delší úsek také Balon, Lach, Vašina a Lex. Stav zápasu je srovnán po výsledku 25:16. 
5. set
Do zkrácené hry vstupujeme velmi špatně. Při podání Hudečka brzy prohráváme 5:1. Po útoku Šulisty a následných dvou esech Šmídla se však rychle dostáváme na dohled jediného bodu. Strany se střídají za stavu 8:7 pro domácí. Poprvé v tiebreaku vedeme 9:10 po úspěšném bloku Davida. Přesto k druhé výhře v sérii mají za stavu 12:10 při podání Hudečka blíž favorité z lázeňského města. Třemi body otáčíme, když si pomůžeme kvalitním podáním Janků a drama vrcholí. Poslední dva míče za stavu 13:13 uhrajeme výbornou obranou a důrazným útokem Šulisty. 
Hodnocení obou zápasů pohledem libera a asistenta trenéra Jana Václavíka: 
"V prvním zápase jsme dva sety dobře ztrátovali. Jenže jsme v obou koncovkách udělali pět chyb po sobě a byl konec. Třetí sadu jsme již odešli a oni nás rozšlapali.
Ve druhém zápase jsme od začátku skvěle šlapali my. Dařilo se nám podání, když jsme v přípravě na zápas zdůraznili, že musíme jít servisem do jejich smečaře Zmrhala a to nám šlo a vyplatilo se. Když Vary spadly do pozice, kdy si nemohly nahrát, diktovali jsme tempo. Pak se to před polovinou třetího setu obrátilo. 
Vše se opět otočilo až během zkrácené hry, když nám po špatném začátku pomohl Mates Šmídl, který trefil dvě esa k lajně. A byli jsme zpátky ve hře. To nás nakoplo a zvládli jsme i napínavou koncovku. Věřím, že výsledkem i předvedenou hrou jsme dostatečně pozvali naše fanoušky, ať nás přijdou ve středu a čtvrtek povzbudit do naší haly v co největším počtu.“