Neúspěšný vstup do play off, neuhráli jsme ani set

Čtvrtfinále play off extraligy mužů
1. zápas
VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava 3:0 (21,19,14)
VK ČEZ Karlovarsko: Končál, Kriško, Široký, Sukuba, Hudeček, Zmrhal, Pfeffer. (Střídali: Štefko, Málek, Netrval). Trenér Jiří Novák. 
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Šulista, Janků, Václavík. (Střídali: Balon, Lach, Šoltys). Trenér Zdeněk Šmejkal. 
1. set
Do stavu 14:14 je to přetahovaná o každý míč. Jednou jsme to my, kdo vede dvoubodovým rozdílem, podruhé soupeř. Nám se to povede i před druhým technickým oddechovým časem, kdy jdeme do vedení 14:16. Před podáním Kriška za stavu 21:20 si trenér Šmejkal bere taktický oddechový čas. Následný sporný míč posílá domácí do vedení 22:20. Po nevynucené chybě Šmídla je to již o tři body a domácí v poklidu dokráčí k vítězství v první části zápasu. 
2. set
Od začátku jsme aktivnějším týmem a držíme si prvních osm míčů dvoubodové vedení. Karlovarsko se stejně jako v prvním setu může spolehnout na velmi kvalitní podání dvojice Hudeček, Kriško. Za stavu 12:11 se snaží trenér Šmejkal přerušit sérii Hudečka na podání, ale domácí odskakují na tříbodový rozdíl. Po druhém technickém oddechovém čase se dostáváme zpět do hry, když srovnáváme na 16:16. Podobně jako v prvním setu neuspějeme s protesty a za stavu 20:19 posílá rozhodčí domácí do vedení o dva body. I koncovka druhého setu vyznívá nakonec po této vzpruze pro Karlovarsko. 
3. set
Od začátku jsou domácí lepším týmem. Tlačí servisem a jejich náskok roste. Za stavu 4:1 jejich nápor nezastaví time-outem trenér Šmejkal. My bojujeme, ale dostaneme se pouze na tříbodový dohled (11:8). Pak již zápas spěje k rychlému konci. Do koncovky jsou domácí za vedení 20:12. Když Šoltys po špatném příjmu útočí pouze do anténky, mají domácí k dispozici 11 mečbolů. Na druhý pokus ukončuje zápas chytře na síti druhý nahrávač Karlovarska Štefko.