U16 uhájila elitní krajskou skupinu

V pětičlenné elitní skupině krajského přeboru, kterého se účastní patnáct týmů, skončili na druhém turnaji naši žáci U16 na nádherném druhém místě. Průběh turnaje popisuje trenér Roman Dvoran:
V nedeľu 12.11.2023 odohrali žiaci U16 VK Ostrava druhý turnaj dlhodobej časti krajského preboru. Po postupe do A skupiny sme bojovali s najlepšími družstvami v súťaži. Turnaj sa v dvoch halách v Palkoviciach za peknej účasti rodinných fanúšikov zo všetkých zúčastnených družstiev. V náročnom turnaji sa nám podarilo uhájiť miesto v A skupine, kde si zahráme aj v ďalšom turnaji.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava – GreenVolley Frýdek Místek A 1:2 (-21,24,-8)
VK Ostrava – Kojetín 0:2 (-19,-20)
VK Ostrava – Palkovice 2:0 (17,11)
VK Ostrava – Opava 2:0 (14,15)
Po postupe z B skupiny súťaže Krajský prebor U16 sme sa pripravovali na náročných súperov. Hneď v prvom zápase sme narazili na vysoké družstvo Green Frýdek Místek. Súper do nás tlačil podaním a na sieti na nás čakal vysoký blok. Naše nepresnosti v medzihre a neúčinné podanie znamenalo, že sme náskok súpera stále doťahovali. V dramatickom druhom sete sme zlepšili podanie a vychádzal nám útok z okraja siete. Set sme v napínavej koncovke získali pre seba. Rozhodovala tretia skrátená hra, Green nás od začiatku setu ničil podaním.
V zápase proti Kojetínu sme sa snažili zvládnuť ich technickú hru s množstvom ulievok a technických úderov. Darilo sa nám to len čiastočne a favorit zaslúžene v dvoch setoch dominoval.
V súboji s domácimi sme využili všetky naše zbrane, od podania a presnej prihrávky, až po razantný útok. Domáci sa snažili, ale hru sme mali stále pod kontrolou. O poradí v turnaji rozhodoval posledný zápas turnaja, kde sme si zmerali sily s Opavou. Od úvodu sme hrali s vysokým nasadením. Dobre sme hrali v poli a následným útokom sme súpera tlačili. Bodové náskoky sme dokázali udržať v obidvoch setoch. Víťazstvo nám prinieslo v konečnej tabuľke výborné druhé miesto za nezdolaným Kojetínom. Ten prehral jediný set s domácimi Palkovicami. Naše druhé miesto bolo odmenou za bojovný výkon vo všetkých súbojoch v turnaji.
VK Ostrava: Vícha, Rozšafný, Prokeš, Tesař, Hanlík, Stavárek, libero Růžička, Bystroň, Jirásek, tréneri Kotula, Dvoran.
Ako tréneri sme mali parádny zážitok, vidieť takto bojovať celé družstvo bolo super. Už po prvom prehratom zápase, sme družstvo chválili za moment, že sa naši hráči nezložili a bojovali v každom stave. Vo vyrovnaných turnajoch rozhoduje každý získaný bod aj set. Po poslednej lopte sme vedeli, že sme A skupinu uhájili aj na ďalší turnaj. S nadšením sme si spolu zakričali : PER TO TAM !!! a celá zostava zasluhuje pochvalu!!!
V dňoch 18.-19.11.2023 hráme ďalší turnaj Českého pohára v Novom Jičíne v najlepšej osmičke.