U16 postoupila do elitní skupiny krajského přeboru

Bez ztráty jediného setu náš tým U16 vyhrál jednu z kvalifikačních skupin a vlastní soutěž zahájí v nejvyšší výkonnostní skupině krajského přeboru. Průběh turnaje popisuje trenér Roman Dvoran:
V nedeľu 22.10.2023 odštartovali starší žiaci U16 nový súťažný ročník krajského preboru. Žiaci VK Ostrava v rozraďovacom turnaji bojovali vo skupine B. Turnaj sa hral v peknej hale v Palkoviciach. V minulom týždni hrali žiaci prvý turnaj Českého poháru, na ktorom sa nám mimoriadne darilo. Družstvo pokračovalo vo výbornom výkone aj na tomto turnaji, po štyroch vyhratých zápasech sme si vybojovali postup do A skupiny medzi najlepších.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava – Palkovice 2:0 (18,15)
VK Ostrava – VAM Olomouc 2:0 (7,9)
VK Ostrava – Volejbalový spolek Ostrava 2:0 (10,16)
VK Ostrava –Blue Volley Ostrava A 2:0 (10,14)
Proti domácim sme hru odštartovali viacerými chybami vo všetkých činnostiach. Domácim sme pomáhali skazenými podaniami a útokom do autu. Hrali sme zbytočne nervózne a rozohry sme příliš urýchlovali. Postupne sa naša hra stabilizovala a v hale sme sa dobre zorientovali. Hru sme spresnili, vyhrali sme víceré dlhé výmeny. Výborne sme bránili v poli. Domácich sme postupne zatlačili podaním a do hry prišli aj hráči z lavičky. Po prvom zápase sme našli sebavedomie a kvalita našej hry išla vyššie. Do zápasov zasiahli všetci hráči, v setoch sme mali hernú aj bodovú prevahu. Nahrávač Martin Prokeš si mohol vyskúšať vícero signálov s jednotlivými spoluhráčmi. Zápasy sa hrali na dvoch ihriskách, zostavu v zápasech sme pravidelne menili. Len s malými přestávkami sme stále hrali, alebo sa rozcvičovali. Turnaj mal pre nás aj formu kondičnej prípravy na ďalšie zápasy. Bolo super, že družstvo žiadneho súpera nepodcenilo a v hre bojovalo o každý bod. Bodové výsledky v setoch boli dosť jednoznačné.
Turnaj sme vyhrali bez straty setu a tým sme postúpili z prvého miesta do najlepšej výkonnostnej A skupiny. Posnažíme sa uspieť aj v hre proti najlepším družstvám Krajského preboru.
Zostava VK Ostrava U16 : Martin Prokeš, Vašek Tesař, Petr Hanzlík, Marek Stavárek, Hynek Vícha, Adam Rozšafný, libero Ondřej Ružička, Petr Toman, Matěj Bystroň, tréneri Kotula a Dvoran
Další turnaj krajského preboru hráme 12.11.2023, usporiadateľ zatiaľ nebol určený.
Slovo na záver: Bolo super, že na zápasy dorazili aj rodičia hráčov, pekne nás povzbudzovali a mali sme tým pádom domáce prostredie. Rodičia videli naše výborné momenty v hre, aj keď nie všetko sa nám samozrejme vydarilo. Podali sme ucelený kolektívny výkon a na súperov sme vytvárali permanentný tlak razantným útokom zo stredu aj z okraja siete. Petr Hanzlík celý turnaj výborne podával a v sériách z tejto činnosti bodoval.