U16 čtvrtá na kvalifikaci Českého poháru

Ze šestnácti týmů východní skupiny Českého poháru U16 skončili naši chlapci na skvělém 4. místě. Turnaj popisuje trenér Roman Dvoran:
Nový ročník Českého poháru chlapcov U16 odštartoval cez víkend v Novom Jičíne. Do skupiny Východ bolo zaradených 16 družstiev. Základné skupiny boli štyri. Zápasy sa začali hrať až v sobotu poobede, lebo pred turnajom bolo na programe testovanie hráčov trénermi ČVS. Druhé testovanie bude na programe pred finálovým turnajom poháru, kde sa náš tým bude snažiť prebojovať.
Žiaci VK Ostrava boli zaradení do skupiny A, v ktorej postupne odohrali tri zápasy. Potom nasledovala semifinálová skupina a posledné zápasy o umiestnenie sa hrali v nedeľu. Všetky zápasy sa hrali na dva vyhraté sety. Naše družstvo odohralo výborný turnaj s výborným bodovým ziskom do priebežnej tabuľky.
SOBOTA – Skupina A:
VK Ostrava – Havlíčkův Brod 0:2 (-20,-23)
VK Ostrava - Green Frýdek Místek 2:0 (24,12)
VK Ostrava - Český Krumlov 2:0 (6,17)
Už v prvom zápase proti favoritovi turnaja sme predviedli bojovný a odvážny výkon. Brod má veľmi vysokých smečiarov a ich prevaha na sieti bola zrejmá. My sme hrali výborne v poli a tlačili sme podaním súpera od siete. Ďalšie dva zápasy v skupine sme pestrou hrou a presným útokom vyhrali. Vytvorili sme si dobrú pozíciu do ďalšieho turnaja.
SOBOTA - Semifinálová skupina:
VK Ostrava – VS Ostrava 2:0 ( 20,25)
VK Ostrava – VSC Zín 1:2(18,-21,-10)
Zápas proti Volejbalovému Spolku Ostrava bol mimoriadne vyrovnaný a dramatický. Súperi sa striedali vo vedení, ale nik si nedokázal vytvoriť rozhodujúci náskok. V prvom sete nám lepšie lietalo podanie, z ktorého nám padli aj priame body. V tesnej koncovke druhého setu sme boli trpezlivejší a presnejší v útoku. V poslednom zápase proti Zlínu nám v druhom sete došli sily, čo súper využil. Zisk setu nás ale posunul do súboja o tretie miesto v celom turnaji.
NEDEĽA - O tretie miesto:
VK Ostrava – Sokol Letovice 1:2 (15,-23,-13)
V nedeľu sme nastúpili s odhodlaním zahrať čo najlepšie. V prvom sete sme súpera doslova zaskočili. Minimum chýb a razantný útok po medzihre nám priniesol zisk setu. V druhom dejstve sme začali výborne, hra sa nám darila . Súperi sa nevzdávali a začali nám chytať naše útoky v poli , alebo blokom na sieti. Strácali sme istotu na podaní viacero šancí na zatlačenie súpera sme nevyužili. Prehra v dvoch tesných koncovkách nás posunula na štvrté miesto v prvom turnaji. Podali sme parádny výkon, aj keď sme na víťazstvo nesiahli.
VK Ostrava: Martin Prokeš, Adam Rozšafný, Petr Hanzlík, Vašek Tesař, Hynek Vícha, Ondřej Ružička, Marek Stavárek, Petr Toman, Vojtěch Elbel, Daniel Dobiáš tréneri: Vaculík, Kotula a Dvoran
Zhodnocení trenéra Romana Dvorana:
Bol to veľmi ťažký turnaj. Hrali sme v sobotu po sebe všetkých pať súbojov. Prestávky medzi stretnutiami boli minimálne a pre mladých hráčov to bolo mimoriadne náročné. Pred turnajom bolo testovanie a štyri stanovištia dali hráčom rovnako zabrať. Výkony družstva nás veľmi potešili. Žiadna lopta nebola stratená, družstvo žilo aj v momentoch, keď do nás súperi bušili útokmi aj podaním. Boli sme schopní odolávať aj najlepším. Na začiatok sezóny to bolo z našej strany výborné vystúpenie s výborným výsledkom. Pochvala je na mieste pre celé družstvo. Adam aj Hynek boli správny lídri. Našu hru na poste libera doslova ozdobil Ondo Ružička. Verím, že nám ostane aj do budúcna nadšenie do tréninku , pretože súperi sa na nás budú určite špeciálne pripravovať. Do zostavy zapracujeme aj Vojtu Elbla, ktorý nás na Český pohár posilnil hosťovaním z klubu Happy Sport Opava .
Termíny ďalších turnajov Českého poháru: 2.turnaj 18.-19.11.2023 Nový Jičín