Covid vzal mladším žákům lepší umístění


Letošní sezona přeboru MS kraje mladších žáků pro nás začala výborně. V kvalifikaci jsme si vybojovali příslušnost nejlepší A skupiny. Tam jsme těsně i přes jedno vítězství skončili poslední čtvrtí a sestoupili do skupiny B.
Dalším turnaj, po kterém jsme se chtěli hned vrátit do „áčka“, jsme vůbec nehráli, neb se celý tým dostal do karantény a izolace. Nedalo se nic dělat, propadli jsme do „céčka“.
Další dva turnaje už ale proběhly podle předpokladů (vždy naše vítězství a postup) a my se v neděli 20. 2. 2022 konečně opět mohli poměřit s těmi nejlepšími týmy v kraji.
Tři kvalitní utkání byla odměnou. S Blue Volley jsme jasně vyhráli, s Novým Jičínem těsně prohráli a favorizované Opavě jsme vzali set. Suma sumárum, skončili jsme třetí se čtyřmi body.
Výsledky 5. turnaje:
Blue Ostrava, ZŠ Rovniny - VK Ostrava 0:2 (-13,-18)
Vlci Nový Jičín B - VK Ostrava 2:0 (24,21)
VK Ostrava, z.s.- Happy Sport Opava 1:2 (23,-17,-7)
Sestava:
Alex Žarnovický, Jan Vlček, Patrik Dohnanský, Martin Raszka, Ondřej Růžička, Marek Stavárek, Petr Toman
Trenér: Martin Vaculík a Roman Musialek.
„Je to obrovská smůla, covid do našeho týmu zasáhl v tu nejhorší možnou chvíli. Tým měl letos na to, v přeboru bojovat o první místo. To myslím naprosto reálně. Před posledním turnajem je však už o vítězi krajského přeboru rozhodnuto. Takto nám zbývá pouze možnost, pokusit se podstatně vylepšit dosavadní osmé místo v celkové tabulce. Kluků je mi líto. Moc líto. Poslední turnaj jsme si ale užili. Tři kvalitní vyrovnané zápasy byly náplastí na covidem pošramocenou sportovní dušičku. Jen tak dál, chlapi,“ řekl po pátém turnaji trenér Martin Vaculík.

mlž1

mlž2