V krajském přeboru žáků jsou naše týmy ve druhé a čtvrté výkonnostní skupině


V nedeľu 17. 10. 2021 odohrali žiacke družstvá VK Ostrava prvý turnaj dlhodobej časti Krajského preboru. Skupinu B zorganizoval Blue Ostrava na ZŠ Formana. Ačko v tejto skupine vyhralo jeden zápas a B družstvo, ktoré hralo v Palkoviciach na víťazstvo nedosiahlo. Ačko sa udržalo v B skupine a naše B zostúpilo do skupiny D.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava A – Red Volley Frýdlant 0:2 /-19,-18/
VK Ostrava A – Blue Volley Ostrava A 0:2 /-14,-13/
VK Ostrava A – Blue Ostrava B 2:1 /-23,10,12/
VK Ostrava B - Palkovice 0:2 /-15,-10/
VK Ostrava B - Opava 0:2 /-6,-13/
VK Ostrava B - Nový Jičín B 0:2 /-13,-10/
Po veľkých zdravotných problémoch sme boli radi, že sme sa turnajov zúčastnili. Na obidvoch turnajoch bolo po sedem hráčov. Súperi boli v plných zostavách a ich útok sme nedokázali zastaviť. Svoju pozíciu v skupine Ačko ustálo v poslednom zápase. Po prehratom prvom sete sme striasli nervozitu, lepšie sme podávali a následne útočili. Dobrým pohybom sme vyberali v poli technické lopty. Zvládli sme aj kritický moment v treťom sete, keď pre zranenie nohy odstúpil z hry Martin Žarnovický, najlepší hráč družstva. Družstvo zabralo a víťazstvo znamenalo udržanie B skupiny do ďalšieho turnaja. B družstvo získavalo v Palkoviciach cenné skúsenosti a na zdatnejších súperov tentokrát herne nestačilo.

V nedeľu 14. 11. 2021 odohrali žiacke družstvá VK Ostrava druhý turnaj dlhodobej časti Krajského preboru. Skupinu B znova zorganizoval Blue Ostrava na ZŠ Formana v Ostrave. Druhé družstvo VK Ostrava hralo skupinu D vo Frýdku Místku. Ačko vyhralo dva zápay a rovnako aj B družstvo bolo v dvoch súbojoch úspešné. V rovnakých skupinách budú hrať žiaci aj v ďalšom turnaji
Výsledky zápasov:
VK Ostrava A – Palkovice 2:0 /18,11/
VK Ostrava A – Blue Volley Ostrava A 0:2 /-18,-21/
VK Ostrava A – Green Volley Frýdek-Místek B 2:0 /12,16/
VK Ostrava B - Havířov 2:1 /13,-21,13/
VK Ostrava B - Green Volley Frýdek-Místek C 2:1 /12,-23,13/
VK Ostrava B - Olomouc 0:2 /-15,-24/
„Boli sme nútení hrať v kombinovaných zostavách s hráčmi, ktorí boli zdraví a nezranení. Úspechom bolo, že sme odohrali obidva turnaje, lebo hrozila neúčasť v jednej zo skupín súťaže pre nedostatok hráčov. Veríme, že sa postupne situácia vylepší,“ dodává trenér Roman Dvoran.

Roman Dvoran tréner A družstva