Oslabení starší žáci na druhém turnaji poháru desátí


Podľa poradia v tabuľke po prvom turnaji boli družstvá prerozdelené znova do dvoch šesťčlenných skupín. Žiaci VK Ostrava boli zaradení do skupiny B. V skupinách sa hralo znova systémom každý s každým na dva vyhraté sety. Po zápasoch v skupinách nasledovali v nedeľu zápasy o konečné umiestnenie. Za dva dni odohrali všetci účastníci po 7 zápasov.
SOBOTA – naše zápasy vo skupine:
VK Ostrava – Red Volley Frýdland 0:2/-12,-16/
VK Ostrava - TJ Svitavy 2:1 /-21,15,14/
VK Ostrava – Kojetín 0:2 /-12,-12/
VK Ostrava – VK Brno 0:2 /-13,-13/
VK Ostrava – Blue Volley Ostrava A 0:2/-23,-23/
Zápasy v sobotu sme začali súbojom proti dobre organizovanému Frýdlantu. Súper mal od úvodu hernú prevahu a v útoku sme sa nedokázali presadzovať. Horšia hra pramenila z nepresnej prihrávky podania a častokrát sme loptu prehadzovali súperovi zadarmo. V druhom zápase sme doslova víťazstvo vydreli, keď sa nám vylepšil počet bodov zo zakončených útokov. V zápasoch proti Kojetínu a Brnu sme si v hre nedokázali proti vysokej obrane poradiť. Súperi boli razantnejší a blokom nám na sieti mnoho útokov zastavili. Pre družstvo to bolo náročné, pretože sme nedokázali zabrať v žiadnej činnosti .Postavenie v tabuľke sme mohli vylepšiť v poslednom zápase. Dve prehraté koncovky znamenali, že v nedeľu sme hrali v spodnej skupine turnaja.
NEDELA – naše zápasy vo skupine o 9. – 12. miesto:
VK Ostrava – Velká Meziříčí 2:0 /15,25/
VK Ostrava – Letohrad 1:2 /-20,17,-6/
Prvý zápas sme začali odvážne so snahou vygumovať horšie výkony zo soboty. Hra nám pekne plynula, v poli sme viacero útokov súpera vychytali. Dobrým útokom sme získavali body. V druhom sete sa skóre prelievalo, ale koncovku sme dokázali dohrať k víťazstvu. V poslednom zápase o 9. miesto sme bojovali s Letohradom. Súper dokázal lepšie útočiť a stále hrozil priamymi bodmi z podania. V druhom sete sme dokázali vyrovnať stav, ale v treťom dejstve sme sa zasekli v jednom postavení a nedokázali sme prihrať podanie a zaútočiť. Bojovný a zlepšený výkon celého družstva však vylepšil náladu v družstve po matnej hre v sobotu.
Zostava VK Ostrava: Jan Vlček, Samuel Ulrych, Oliver Krátký, Michal Baláž, Martin Žarnovický, Marek Holásek, Adam Rozšafný, Alex Žarnovický, Jakub Planka, Jiři Tomis Matyáš Slíva a Dominik Přeček, tréneri Vaculík a Dvoran.
Slovo trenéra Romana Dvorana:
„Pre nás to bol zložitý turnaj. Družstvo bojovalo v príprave so zraneniami a chorobami. Na hre sa nedostatočná príprava hneď ukázala. Boli sme veľmi statickí a chýbal nám lepší útok. S opatrnou hrou, slabým podaním a nepresným prvým odbitím, sme súperom hru príliš uľahčili. V športe sú aj také dni a bol som rád, že sme sa v nedeľu vzchopili a hru výrazne vylepšili. Body za konečné 10.miesto sa počítajú do súčtovej tabuľky dlhodobej časti poháru žiakov. Ešte nás čaká v Novom Jičíne jeden turnaj.“
Termíny ďalších turnajov Českého poháru: 3.turnaj 4.-5.12.2021