Čtyři vítězství starších žáků na úvod českého poháru


Družstvá prihlásené do Českého poháru boli rozdelené do dvoch šesťčlenných skupín. Žiaci VK Ostrava boli nasadení do skupiny A. Hralo sa systémom každý s každým, na dva vyhraté sety. Po zápasoch v skupinách nasledovalo play-off a v nedeľu zápasy o konečné umiestnenie. Turnaja sa zúčastnilo 12 družstiev. Za dva dni odohrali všetky družstvá po 7 zápasov.
Zápasy prvního hracího dne:
VK Ostrava - Green Volley Frýdek Místek 0:2 /-20,-14/
VK Ostrava - Velké Meziříčí 2 : 0 /16,23/
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava A 2:0 /8,17/
VK Ostrava – VK Brno 0:2 /-14,-16/
VK Ostrava – Letohrad 2:1 /19,-22,12/
Zápasy v sobotu sme začali súbojom proti silnému Frýdku. Súper mal hernú aj výškovú prevahu a na sieti sme sa ťažko presadzovali. V ďalších zápasoch sme boli razantnejší a rovnako sme sa zlepšili aj na prihrávke. Postupne sa nám vylepšovala aj súhra a organizácia hry, získali sme dve cenné víťazstvá. Pre družstvo to bolo náročné aj po fyzickej stránke, lebo medzi zápasmi sme sa museli presunúť na testovanie do inej haly. Rovnako náročné to mali aj súperi. V zápase proti Brnu sme sa snažili riskovať na podaní, lebo po slabšom servise, nasledoval nekompromisný útok súpera. Úlohu sme splnili len čiastočne a favoritovi sme nedokázali viacej vzdorovať. V poslednom sobotnom zápase sme bojovali s únavou aj so súperom. Darilo sa nám na podaní a dokázali sme vyhrať aj dlhšie výmeny. Po vyrovnanom priebehu zápasu rozhodoval tretí skrátený set, v ktorom sme presne podávali a v poli vychytali viacero ťažkých útokov súpera. Pozitívne bolo, že sme bojovali až do poslednej rozohry a získali cenné víťazstvo.
Zápasy druhého hracího dne:
VK Ostrava – Red Frýdlant 1: 2/21,-24,-10 /
VK Ostrava – Letohrad 2:1 /21,-18,8/
Zápas s Frýdlantom sme začali odvážne vo všetkých činnostiach. Hra nám pekne vychádzala, držali sme postavenie v poli a na sieti sme účinne útočili. Rovnako sme hrali aj v druhom sete, ale v koncovke sme boli menej razantní a opatrná hra sa nám vypomstila. Vyhratá koncovka Frýdlant povzbudila a v treťom sete sme nedokázali ubrániť jeho útoky z okraja siete. V poslednom zápase turnaja sme si zopakovali súboj s Letohradom, zápas mal podobný priebeh ako v sobotu. Rozhodoval tretí set, v ktorom sme dokázali ubrániť útoky najlepšieho hráča súpera. Výborne sme zatlačili podaním a získali cenné víťazstvo.
Zostava VK Ostarva: Jan Vlček, Samuel Ulrych, Oliver Krátký, Matyáš Slíva, Michal Baláž, Martin Žarnovický, Marek Holásek, Alex Žarnovický, tréneri Vaculík a Dvoran.
Slovo trenéra Romana Dvorana na závěr:
„Výrazne omladený káder sa zohráva a zápasy Českého poháru sú pre našu hru mimoriadne cenné. Dva dni turnaja sú veľmi náročné, ale zaťaženie v zápasoch nám prispieva k zlepšeniu herného systému. Do hry zasiahli všetci hráči a aktívne prežili, pocit po prehratom aj vyhratom zápase. Konečná bilancia bola 4 víťazstvá a 3 prehry. Body za konečné 7.miesto sa počítajú do súčtovej tabuľky dlhodobej časti poháru žiakov. Čaká nás mnoho súťažných zápasov, v ktorých budeme čeliť tlaku súperov. Verím, že budeme v tréningu trpezliví a vylepšíme všetky herné činnosti.“
Druhý turnaj čeká naše starší žáky o víkendu 6. a 7. listopadu 2021.