Žáci si v krajské kvalifikaci vybojovali druhou výkonnostní skupinu

Výsledky zápasov:
VK Ostrava A - Olomouc 0:2 (-22,-22)
VK Ostrava A – VK Slezská Orlice 2:0 (16,19)
VK Ostrava A – Nový Jičín 2:1 (13,-16,15)
VK Ostrava A – VAM Havířov 2:0 (7,10)
V novom súťažnom ročníku prešli tradične všetky družstvá značnou hráčskou obmenou. Výmena ročníku hráčov zasiahla aj naše VK Ostrava. Z minulého ročníka ostali v A družstve dvaja hráči, takže sme do zápasov nastúpili s novým družstvom. Do nového súťažného ročníka sme znovu zaradili aj B družstvo VK Ostrava, v ktorom hrajú mladší žiaci s perspektívou do ďalších sezón.
Hneď v úvodnom zápase turnaja sa hralo o cenné body do konečnej tabuľky. Úvod zápasu patril našim žiakom a vedenie 9:3 po výbornom podaní Šonovského bolo nádejné. Séria chýb na našej strane znamenala postupné vyrovnanie hry. V poli sme boli pasívny a nepresní a naša hra bez pohybu súpera nakopla. Strácali sme cenné body po útokoch a podaniach do autu. Olomouc hrala trpezlivo a koncovky dvoch setov po našej nevýraznej hre sme stratili.
Po úvodnej prehre sa družstvo zmobilizovalo a hráči už v druhom zápase zlepšili herný prejav. V zápase so Slezskou Orlicou sme zlepšili všetky činnosti. Dobre sme bránili a z protiútokov bodovali.
Tretí zápas proti favoritom z Nového Jičína nám vyšiel najlepšie. Domáci boli zaskočení našim kvalitným podaním a dobrým útokom, ktorý tvrdo zakončoval kapitán Čunta. V druhom sete sa Jičín prebral k lepšiemu výkonu a skóre vyrovnal. Bojovalo sa o každý bod v dlhých výmenách. O víťazovi rozhodol skrátený set. Skóre išlo po bodíku až do koncovky. Domáci viedli 14:12 ale po našom „tajme“ sme vybojovali vyrovnanie. Domáci boli v tlaku a po parádnom ese Vojtu Vrkoča sme vyhrali 17:15. Radosť z víťazstva bola na mieste.
V poslednom zápase s Havířovom sme hru ovládli a v konečnej tabuľke turnaja sme obsadili druhé miesto. Najlepšími hráčmi nášho družstva boli Čunta, Šonovský a Holuša.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„V prvom zápase nám chýbalo sebavedomie a absentovala razancia v útoku. Postupne sme sa dostali do tempa a všetky činnosti sme vylepšili, od podania cez nahrávku, až po útok. Zahrali sme pekný víťazný zápas s domácimi, čo družstvu aj jednotlivcom prinesie chuť do ďalšieho tréningu pred ďalšími turnajmi. Budeme hrať v druhej B skupine. Druhý turnaj už bude mať výkonnostné delenie, skupiny vytvoria družstvá podľa miesta, ktoré dosiahli na týchto úvodných turnajoch. My budeme hrať s družstvami, ktoré sa umiestnili na druhých miestach v jednotlivých kvalifikačných turnajoch.“
Termíny turnajov Krajský Prebor : 20.10.2019, 17.11.2019, 15.12.2019, 12.1.2020, 9.2.2020, 8.3.2020, 5.4.2020
Tento víkend štartuje Český Pohár Starších žiakov kvalifikačným turnajom v Novom Jičine.

Roman Dvoran, tréner družstva