Kadeti třetí v kvalifikační skupině extraligy

„Byli jsme účastníky velmi silné skupiny, kde týmy Lvů Praha a hlavně Č. Budějovic byly nabité reprezentanty,“ uvedl trenér Ivan Pelikán. „Náš tým se prezentoval velmi sympatickým a bojovným výkonem, kdy právě proti dvěma favoritům odehrál více než vyrovnaná utkání! Pro některé naše mladé hráče šlo o první a velmi důležitou konfrontaci se špičkovým volejbalem této kategorie.“
První turnaje rozhodovaly o zařazení do výkonnostních skupin pro hlavní část extraligových bojů. Skupiny jsou rozděleny po pěti (příp. šesti) týmech a naši kadeti se dostali do třetí skupiny, tedy mezi družstva v pořadí od 11. do 15. místa z celkem 27 účastníků.
Další systém extraligy je následující: V daném kole získávají týmy pro konečnou tabulku před play off počet bodů podle pořadí. Vítěz turnaje v první výkonnostní skupině získá 27 bodů, další týmy vždy o jeden bod méně až po posledního v nejslabší skupině, který získá jeden bod. Celkově se sehraje pět kol těchto turnajů, přičemž dva nejlepší týmy ze skupiny po každém kole postupují do vyšší skupiny, naopak dva poslední týmy sestupují.

Výsledky VK Ostrava:
- Ústí nad Labem 3:0
- České Budějovice 1:3
- Lvi Praha 1:3
- Rychnov nad Kněžnou 3:0
Celkové pořadí:
1. Č. Budějovice
2. Lvi Praha
3. VK Ostrava
4. Rychnov n/K
5. Ústí n/L