Junioři obsadili v extralize skvělé čtvrté místo


Základní skupina:
VK Ostrava – Beskydy 3:0
Vstup do turnaje se našim juniorům vydařil na jedničku a velmi rychle ve třech setech vyprovodili z palubovky svého regionálního rivala. Toto vítězství jim prakticky zajistilo v případě jedné výhry ze dvou zbývajících zápasů postup do semifinále.
VK Ostrava – České Budějovice 3:2
České Budějovice se jevily pro naše hráče jako přijatelnější soupeř než v posledním zápase základní skupiny Příbram. Jihočeši předvedli proti nám nejlepší výkon na turnaji. Prohrávali jsme 1:2 na sety a 4:10 ve třetí sadě, ale nakonec jsme zápas otočili a vyhráli.
VK Ostrava – Příbram 2:3
Do utkání s Příbramí jsme šli s otevřeným hledím. Vedli jsme nad kvalitním soupeřem 2:1 na sety. Pak došlo k vystřídání klíčových hráčů, protože nás čekalo semifinále a únava se ve vyřazovacích bojích dala očekávat. Ze základní skupiny jsme postoupili po jedné porážce z druhého místa a v semifinále narazili na největšího favorita Lvy Praha.
Semifinále:
VK Ostrava – Lvi Praha 0:3
Praha byla suverénem letošní sezony. Má v kádru vysoké hráče, šest kluků je v juniorské reprezentaci, tři hrají v extraligovém kádru mužů. Měli vynikající podání a dokonale přečtenou naši hru.
O 3. místo:
VK Ostrava – Příbram 1:3
Příbram má kvalitní a sehraný tým, který sbírá úspěchy od žákovských kategorií. Dva hráči jsou v reprezentaci a další mají prvoligové zkušenosti v týmu MFF Praha. Rvali jsme se o medaili, ale zkušený celek Příbrami si výhru pohlídal.
Hodnocení trenéra Lubomíra Vašiny:
„Šli jsme do sezony se zcela novým týmem. Cílem bylo dostat se do play off. Tím, že jsme skončili po základní části na druhém místě, měli jsme výhodu dobrého vylosování pro závěrečný turnaj, a jak se ukázalo, byl to důležitý moment bojů v Praze. Musím poděkovat trenérům v Opavě, protože hodně kluků z tohoto týmu bylo letos v našem týmu. Byli jsme posíleni na závěrečný turnaj o Kolouška z Kladna a Vašinu z Karlovarska. Musíme uznat kvalitu soupeřů z Prahy, Brna a Příbrami, kteří brali medaile. Pro nás je konečné čtvrté místo skvělým úspěchem. Máme většinu týmu tvořený kadety a je tu velká perspektiva. Nechali jsme za sebou Liberec, České Budějovice, Zlín a Beskydy a to je známka dobré volejbalové práce.“